Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rižotka z rostbifom, jurčki in feto

Kremi okusi za popoln slavnostni / praznični meni / jedilnik...


Kremni okusi za popolno toplo predjed na prazničnem jedilniku!

#ŠmeksiŽmah Frjolčno jesenski okusi za vse ljubitelje rižot!

recepti rižote

 V zadnji objavi obljubil, da bo še nekaj mesnega danes za vse tiste, ki ne morejo brez le tega... 😋😉 V iztekajočem tednu sem med drugim uvrstil na jedilnik tudi kremno rižotko polnih okusov.
Recepture iz sklopa #šmeksižmah v večini ne vsebujejo točnih količin, saj si teh receptur ne zapisujem in jih arhiviram le kot "fotografija". Vendar pa, ob nekaterih delih je potreba, da zapišem točne količine... Hkrati želim, da če se boste "spravili" pripraviti eno od teh receptur uporabite nekaj svoje kulinarične domišljije in iznajdljivosti. In rezultat je lahko celo boljši od mojega... Aja, pa še to! 😉Do sedaj objavljene recepture iz sklopa ŠmeksiŽmah pa TUKAJ
rižotke recept
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 4 osebe  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 25 minut  ALERGENI laktoza,  jajca, gluten*
* odvisno ali uporabljate sojino omako z ali brez glutena

250 g rostbifa
2 pesti jurčkov narezanih na kocke
200 g fete

DODATKI
80 ml terana
200 ml smetane za kuhanje
žlica medu
par kapljic sojine omake
ščep muškatnega oreščka
1/3 čajne žlice soli
noževa konica grobo mletega tribarvnega popra
ščep majarona
ščep česna granulat
4 skodelice riža
oljčno olje
žlica masla

DEKORACIJA
tanke rezine rdečega zelja
grobo zrezan peteršilj
feta sir
...



1. V vročo ponev nalijemo med. Ko se začnejo delati mehurčki zalijemo z vinom. Pustimo rahlo vreti 2 minute. Zalijemo s smetano za kuhanje in začinimo (sojina omaka, muškatni orešček, sol, poper, majaron, česen).  Pustimo rahlo vreti 4 minute. 

2. Na vroči ponvi z dodatkom oljčnega olja prepražimo jurčke. Nato dodamo tanke rezine rostbifa in na hitro prepražimo. Zalijemo z omako. Dodamo grobo zdrobljeno feto. Premešamo. Pustimo rahlo vreti 4 minute.

3. Omaki dodamo kuhan riž. Premešamo in na rahlem ognju segrevamo toliko časa, da se okusi povežejo in postane riž vroč. Odstavimo. Tik pred serviranjem v rižoto vmešamo maslo.

SERVIRNI NAMIG Rižoto servirate v globokem krožniku. Potrosite z grobo zrezanim peteršiljem, tankimi rezinami rdečega zelja  in drobljeno feto.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo