Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Šmeksi žmah by Blaž



Čas za svežo rubriko #šmeksižmah

Ob vsem delu in tempu ima dan premalo ur, da bi naredil vse kar je v planu. In to tudi razlog, da klasičnih receptov (beri s količinami) objavim na mesec le tam 7 do 10. Ker si želim kljub vsem obveznosti, da na #blog vse skozi nekaj dogaja ustvarjam svežo rubriko, ki bo vse popestrila...
Vsi tisti, ki spremljate MyStory na Instagramu oz. Facebooku ste najverjetneje opazili, da med tednom objavim kopico fotografij s kolekcije "KOSILO" in razvajam brbončice ... Okusi, postavitev in celo ime jedi je v mojem stilu. Ideje za sestavljanje jedilnikov v večini črpam na podlagi trenutnega navdiha, zalog v skladišču, povpraševanja...
Jedilnik sestavljam, kot sem že omenil med drugim tudi po trenutnem navdihu. Velikokrat se pa tudi zgodi, da zamisel, ki zapisana na koncu popolnoma drugačna od prvotne ideje...

Pri vsem skupaj moram upoštevati tudi čas priprave in enostavnost... Saj večina gostov nima časa posedati in čakati na kosilo v nedogled.

Receptov za omenjene jedi si ne zapisujem, a gredo v arhiv le kot fotografija. Velikokrat sledilci želijo ob pogledu na fotografijo tudi recepturo. In tu torej še en razlog za novo rubriko!

OKUSNI RECEPTI S KANČKOM VAŠE KULINARIČNE DOMIŠLJIJE ...

Recepte z omenjene rubrike bom zapisal brez količin oz. tam kjer bo potrebno bodo količine, namigi... A vas bom s tem tudi spodbudil, da katero sestavino spremenite in pripravite svojo verzijo...

Zadnje dejanje pred začetkom bilo potrebno izbrati samo še ime za novo rubriko. Besedo, besedno zvezo oz. ime sem izbiral v mojem stilu. V osnovi izhajal iz slovenskega narečja in besed, ki jih jaz uporabljam v pogovornem jeziku. Izbral kopico besed, se šel igrico na MyStory in na koncu pristal pri "ŠMEKSI ŽMAH"!
Med drugim so bile v igri besede iz bogate slovenske narečne zakladnice. IŽINA in JIŽINA (kosilo), JUŽINA (obrok, kosilo), KANC (košček), JAUZN (malica), ŽMAH (okus), REPNA ŽUPA (krompirjeva juha), ŠKIKANA (lepa), ŠIRCOTA (krpa za posodo), ŽLAMPATI (piti)... Ja pa še to ne! 😂😉Izraz šmeksi uporabljam za seksi, fino, IN (trendy)...
O #šmeksižmah sem razmišljal že nekaj časa. Sedaj končno dozorelo in lahko začnem...

PS: Medtem ko prebirate tale zapis, zapisujem že prvo recepturo. Ker se bliža Martinovanje naj bo za začetek nekaj v tem stilu... Glazirana račja prsa...


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo