Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Božična juha

Del prazničnega jedilnika oz. menija je vsekakor tudi juha. Kombinacija granatnega jabolka, zelene, kolerabe...


Okusna juha, ki vsebuje kopico koristnih sestavin za naše telo!

recepti juhe

Del prazničnega menija je vsekakor tudi juha. Moj letošnji predlog za juho na prazničnem jedilniku je kombinacija okusov, ki bo povezala večino predjedi in glavnih jedi v celoto, po vašem izboru.

zdrava juha
ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 25 minut  ALERGENI gluten*, mehkužci
*odvisno od tega ali uporabljate sojino in ostrigino omako z ali brez glutena

120 g kolerabe
120 g gomolja zelene
3 stroke česna
košček ingverja
oljčno olje

ZAČIMBE
ščep kajenskega popra
2 žlici ostrigine omake
1 jušna kocka - kokošja juha
3 kapljice sojine omake
žlica koruznega jedilnega škroba

DODATEK
mikro zelenje
granatno jabolko

...


praznični jedilnik

1.  Zeleno in kolerabo očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke. Česen olupimo in narežemo na majhne koščke. Ingver olupimo in narežemo na majhne koščke.

2. Zelenjavo, česen in ingver stresemo v segreto kozico. Pokapamo z oljčnim oljem in na hitro prepražimo (3 minute). Zalijemo z litrom vode. Začinimo (kajenski poper, ostrigina omaka, sojina omaka, jušna kocka). Ko zavre kuhamo 20 minut. Nato zalijemo s 400 ml vode. Ko juha ponovno zavre zalijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v 100 mililitrih hladne vode. Kuhamo še 5 minut. Večkrat premešamo.

SERVIRNI NAMIG Juho nalijemo v posodice. V vsako posodico za juho položimo po šopek mešanega mikro zelenja in zvrhano žlico semen granatnega jabolka.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo