Okusna juha, ki vsebuje kopico koristnih sestavin za naše telo!
Del prazničnega menija je vsekakor tudi juha. Moj letošnji predlog za juho na prazničnem jedilniku je kombinacija okusov, ki bo povezala večino predjedi in glavnih jedi v celoto, po vašem izboru.
ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 25 minut ALERGENI gluten*, mehkužci
*odvisno od tega ali uporabljate sojino in ostrigino omako z ali brez glutena
120 g kolerabe
120 g gomolja zelene
3 stroke česna
košček ingverja
oljčno olje
ZAČIMBE
ščep kajenskega popra
2 žlici ostrigine omake
1 jušna kocka - kokošja juha
3 kapljice sojine omake
žlica koruznega jedilnega škroba
DODATEK
mikro zelenje
granatno jabolko
|
...
|
1. Zeleno in kolerabo očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke. Česen olupimo in narežemo na majhne koščke. Ingver olupimo in narežemo na majhne koščke.
2. Zelenjavo, česen in ingver stresemo v segreto kozico. Pokapamo z oljčnim oljem in na hitro prepražimo (3 minute). Zalijemo z litrom vode. Začinimo (kajenski poper, ostrigina omaka, sojina omaka, jušna kocka). Ko zavre kuhamo 20 minut. Nato zalijemo s 400 ml vode. Ko juha ponovno zavre zalijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v 100 mililitrih hladne vode. Kuhamo še 5 minut. Večkrat premešamo.
SERVIRNI NAMIG Juho nalijemo v posodice. V vsako posodico za juho položimo po šopek mešanega mikro zelenja in zvrhano žlico semen granatnega jabolka.
Ni komentarjev
Objavite komentar