Hit za hladne zimske večere!
V zimskem obdobju v večini posegamo po toplih napitkih. Pripravimo si lahko tako alkoholnega kot brezalkoholnega. Po nekoliko močnejših posegamo oz. je bolj pestra ponudba predvsem v prazničnem obdobju. Med njih med drugim sodijo topli napitki kot so belo in rdeče kuhano vino, vroča čokolada s teranom in vroči gin, ki že drugo leto zapored pridobiva na priljubljenosti. Vendar vse eno. Potrebna je meja in odpade pretirano uživanje... 👍😉
Mogoče bi poizkusili vroč napitek v kombinaciji iz terana in čokolade. Recepturo lahko najdete TUKAJ Mene je okus resnično prepričal in se kuhanček skrije... 😋💝👌 Hkrati pa še opozorilce: "MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!" in ne sedajte za volan osebnega avtomobila, ko uživate alkohol...
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA po kozarcu ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 3 minute ALERGENI brez
50 ml gina
2 žlici akacijevega medu
30 ml limetinega soka
30 ml soka rdeče grenivke
2 brinovi jagodi
200 ml vroče vode
rezine limete in rdeče grenivke
|
...
|
1. V kozarec odporen na vročino vlijemo limetin in grenivkin sok. Dodamo dve strete birinove jagode, akacijev med ter rezine limete in grenivke. Premešamo.
2. Vsebino kozarca zalijemo z vročo vodo. Prilijemo gin. Premešamo. V kozarec postavimo slamico in serviramo.
DELOVNI NAMIG Voda ne sme zavreti. Najbolj primerna temperatura je med 80 in 90 stopinj oz. kozico odstavite predno doseže vrelišče.
Ni komentarjev
Objavite komentar