Zdravi artikli za okusno kosilo ali večerjo!
#ŠmeksiŽmah Mavrični faflni
Ena od jedi, ki jih uvrstil v tekočem tednu na jedilnik so čičerikine kroglice. Kroglice, ki že nekaj let v Evropi pridobivajo na svoji priljubljenosti lahko servirate na nešteto načinov. En način od mnogih je tale spodnji... 😉😋 v kombinaciji z zdravim avokadom in še bolj zdravo rdečo peso...
Itak pa najverjetneje že veste, če spremljate recepte iz kolekcije ŠmeksiŽmah, da v večini ni točnih količin.... Da se ne bom ponavljal lahko razloge preberete v eni v že od objavljenih receptur TUKAJ 😉
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 30 minut ALERGENI laktoza, gluten, jajce
ČIČERIKINE KROGLICE
konzerva čičerike (bruto 800g )
dve zvrhani žlici ostre moke
AVOKADOVA SALSA
avokado
polovica rdeče paprike
sok polovice limone
vejica peteršilja
PESINA SALSA
gomolj rdeče pese
20 g parmezana
OSTALO
rukola, parmezan, peteršilj, ostra moka, jajce, olje za cvrtje
ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček, česen granulat, mešanica zelišč za solatni preliv
|
...
|
1. Čičeriko odcedimo. Nato jo stresemo v posodo multipraktika, prilijemo 80 ml tekočine iz konzerve in zmeljemo. Dodamo dve zvrhani žlici ostre moke. Začinimo (sol, poper, muškatni orešček, česen, solatna zelišča). Dobro premešamo in oblikujemo kroglice. Čičirikine kroglice povaljamo v ostri moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato rjavo skorjo.
2. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Meso avokada pokapamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in poprom. Z vilico pretlačimo, da dobimo kremno zmes. Pretlačenemu avokadu dodamo na majhne kocke narezano rdečo papriko in drobno zrezan peteršilj. Premešamo.
3. Rdečo peso skuhamo, ohladimo in olupimo. Nato jo narežemo na manjše kose. Dodamo parmezan, sol, poper in česen. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredimo solzo iz ene žlice rdeče pese. Obložimo z rukolo. Na vrh položimo ocvrte čičerikine kroglice. Pokapamo z avokadovo salso in potrosimo z naribanim parmezanom in grobo zrezanim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar