Kar 39 zlatih odličij za kakovost kruha, pekovskih izdelkov in testenin za Žito.
Kar 39 Žitovih izdelkov je na letošnjem 19. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic prejelo zlato priznanje za odlično kakovost izdelkov. Ocenjevanje izdelkov tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS.
Žito je na letošnjem ocenjevanju prejelo rekordno število, kar 39 odličij za kruhe, pekovske izdelke ter testenine. Vsi nagrajeni izdelki so prejeli najvišja zlata priznanja za kakovost. Odličja podeljuje neodvisna komisija, ki jo sestavljajo različni strokovnjaki s pekarskega področja, in po posebni ocenjevalni lestvici ocenjujejo prijavljene anonimne izdelke. Pri tem upoštevajo zunanji videz izdelka, lastnosti skorje in sredice ter vonj in okus.
Z zlatim odličjem kakovosti za leto 2019 so bili nagrajeni naslednji Žitovi izdelki:
1. kruh: Ajdov kruh z orehi, Stoletni kruh, Hribovc, Hribovc beli, Jelenov polnozrnati, Hribovc pirin, Stoletni pirin s chio, Krušnik, Jubilejni, Jelenov kruh 1 kg, Jelenov beli kruh, Zlati hlebec črni, Pirin kruh v modelu, Gorenjc polbeli, Gorenjc beli, Pastirski črni kruh, Domači črni kruh, Mlinarjev hlebec, Dolenjski hlebec, Martinov kruh, Koruzni kruh, Jelenov kruh 0,5 kg, Ješprenjček z orehi, Ječmenova štručka, Italijanski kruh, Kruh s semeni, Martinov kruh xxl,
2. pekovsko pecivo: Pirina pletenica, Hamburger bombeta, Pirina štručka, Pizza štručka,
3. fino pekovsko pecivo: Orehova potička, Sirov burek,
4. testenine: Valjani jajčni široki rezanci, Pirini polnozrnati fidelini, Fidelini-gnezdeca, Polnozrnati peresniki, Zlato polje valjani špinačni rezanci, Zlato polje pirini polnozrnati rezanci.
Ni komentarjev
Objavite komentar