Namaz iz rdeče pese, avokada in čičerike !
Okusna ideja za zajtrk, malico TO GO, večerno druženje, piknik, izlet...
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 35 minut ALERGENI laktoza
550 g rdeče pese (očiščene in kuhane)
en zrel avokado
sok ene limone
35 g parmezana
180 g čvrstega kislega mleka
konzerva čičerike (bruto 400 g)
čajna žlica soli
1/2 čajne žlice kajenskega popra
|
...
|
1. Rdečo peso skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano ohladimo, olupimo, narežemo na manjše kose in stresemo v posodo mešalnika.
DELOVNI NAMIG Rdečo peso kuhate od 20 do 30 minut. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev. Da se prepričate kdaj je kuhana zapičite nož v rdečo peso in ko gre gladko ven je kuhana. Lažja in hitrejša pot! Na trgovskih policah lahko zasledite vakumsko pakirano in kuhano rdečo peso. S tem prihranite na času...
2. Koščkom rdeče pese dodate izdolbeno meso zrelega avokada, odcejeno čičeriko, čvrsto kislo mleko, limonin sok, parmezan, sol in kajenski poper. Zmeljemo v kremno zmes. Shranimo v hladilnik, da se ohladi.
DELOVNI NAMIG Namaz imate lahko shranjen v hladilniku do štiri dni. Namaz stresete v stekleni kozarec in zalijete s toliko oljčnega olja, da ga prekrije. Kozarec dobro zaprete.
SERVIRNI NAMIG Pri serviranju se prepustite domišljiji. Obstaja tako kopica zdravih kot malo manj zdravih dodatkov. Med drugim lahko uporabite tramezzini, krekerje, krompirjev ali kruhov čips, tortilja čips, tortilje, mini slane palačinke...
Ni komentarjev
Objavite komentar