Osnovna omaka, ki jo lahko uporabite na več načinov.
Kremno osnovo lahko uporabite za pripravo testenin ali rižote. Nežen okus omake se odlično ujame tudi s filejem purana, piščanca ali lososa.Jaz osnovo nazadnje uporabil za pripravo testenin tagliatelle s piščancem in kokosovim mlekom. Pripravil sem dve verziji. V prvo sem dodal popečene piščančje kocke (zgornja slika), a v drugo sem poleg piščanca dodal še sojine kalčke, grah in koruzne storžke (spodnja slika).
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 7 minut ALERGENI laktoza, gluten, sezamovo seme, arašidi
konzerva kokosovega mleka (400 ml)
250 ml smetane za kuhanje
60 ml sezamovih semen
80 ml arašidov
čajna žlica koruznega jedilnega škroba
čajna žlica sojine omake
žlica ostrigine omake
⅓ jušne kocke za govejo juho
ščep česna granulat
ščep popra
|
.
|
1. V vročo kozico stresemo slane arašide in sezamovo seme. Na hitro prepražimo, da semena in arašidi dobijo nežno zlato rjavo barvo. Zalijemo s kokosovim mlekom in smetano za kuhanje. Dodamo sojino in ostrigino omako, jušno kocko, česen in poper. Kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.
2. Omaki dodamo jedilni koruzni škrob razmešan v 30 ml hladne vode. Kuhamo dve minute. Večkrat premešamo.
DELOVNI NAMIG Dve preprosti in okusni možnosti:1. Kocke piščančjih prs začinimo s soljo in popečemo. Zalijemo z omako. Dobro prevremo. Na koncu v omako vmešamo vroče testenine. 2. File lososa spečemo na ponvi. Dodamo nekaj rezin ananasa, zalijemo z omako in na hitro pokuhamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar