Za zdrav začetek dneva!
V moje prehranjevalne navade se trudim vnesti nekoliko bolj zdrava živila. Na spisku za "izgon"😡 sta se znašla gluten in sladkor. Res, da se jima ne odpovedujem, a iščem alternativne nadomestke... 💪💖
Zdravje mi še služi in zaradi moje letnice rojstva ne spadam v generacijo😉, ki je vse pogosteje alergična na gluten... Z leti se tudi naš organizem spreminja in če poznate svoje telo, vam z raznimi signali sporoča "NO TEGA SE PA LE OGNI ALI PA V MEJAH NORMALE..." 😀😉😍 Vpliv zapisov na spletu in raznih tv prispevkov o prehrani zadel tudi mene. Že kar lepo obdobje pred nakupom artiklov prebiram specifikacijo, primerjam artikle iste skupine in šele na to se odločim za nakup. Z leti prihaja zavedanje kako pomembna je urejena, raznovrstna in zdrava prehrana.
V zimskem obdobju (beri od novembra do marca) 😉 razsajajo razna obolenja od raznih prehladov do gripe... V tem obdobju sem jaz ponavadi imel dva intervala s povečano temperaturo, prehladom, slabim počutjem... V tekočem obdobju sem spremenil prehrano oz. sem vnesel zelo raznovrstno hrano. Hkrati sem nekoliko več "migal v naravi". Ob koncu februarja lahko "POTRKAM NA LES" in zapišem, da v tekočem obdobju pri meni ni bilo zaslediti temperature, prehlada... No ja sem in tja sem bil tečen, a so razlogi zaradi poslovne obremenjenosti...
PS: PREPRIČAN SEM, DA SO NA MOJE DOBRO STANJE V VSEH POGLEDIH VPLIVALE POZITIVNE SPREMEMBE! Od začetka decembra imam vsako jutro zajtrk, ki vsebuje dva jabolka granny smith + vsako jutro na prazen želodec in enkrat proti večeru po tri žlice napitka iz ingverja, akacijevega medu in limoninega soka.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 9 palačink ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 4 minute ALERGENI jajca, laktoza
100 g banane
150 ml kozjega mleka
150 ml kefirja
60 ml akacijevega medu
3 vejice pehtrana
200 g riževe moke
2 jajci
čajna žlica pecilnega praška
kokosovo olje za peko
|
...
|
1. V posodo multipraktika nalijemo mleko in kefir. Dodamo banano, jajca in med. Vključimo aparat in zmeljemo, da se banana zdrobi in se sestavine povežejo.
2. Tekočino prelijemo v skledo. Dodamo moko, grobo zrezane liste pehtrana in pecilni prašek. Dobro premešamo. Pustimo stati 20 minut.
3. Palačinke spečemo na vroči ponvi z dodatkom kokosovega olja.
DELOVNI NAMIG Za eno palačinko klasične velikosti (premer 22 cm) potrebujete 80 ml mase.
SERVIRNI NAMIG Za namaz uporabite domačo marmelado, saj veste kaj je notri... 😋👌 Jaz osebno toplih nisem nič mazal, ker za moj okus niso potrebovale dodatka. Ob uživanju hladnih sem uporabil namaz v obliki domačega džema z okusom papaje. To pa hkrati tudi že napoved za eno od mojih naslednjih recept objav... 👍😉
Ni komentarjev
Objavite komentar