Okusen namig za hitri obrok, ki ne pogreša mesa!
Tanova in tanartabl sveža receptura iz kolekcije #ŠmeksiŽmah Fržolovi faflni.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PRIPRAVE 25 minut ALERGENI gluten, jajca
KROGLICE
konzerva rdečega fižola (800 g)
2 žlici ostre moke
polovica čajne žlice soli
ščep tribarvnega grobo mletega popra
ščep česna granulat
ščep majarona
PRILOGA
500 g kislega zelja
ena večja čebula
ščep česna granulat
ščep rdeče paprike
ščep majarona
ščep kumine
oljčno olje
OSTALO
jajca
ostra moka
olje za cvrtje
peteršilj |
.
|
1. Kislo zelje stresemo v pekač. Dodamo na kocke narezano čebulo in žačimbe (česen, paprika, majaron, kumina). Pokapamo z oljčnim oljem in premešamo. Pekač položimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 25 minut.
DELOVNI NAMIG Osebno nikoli ne operem kislega zelja ker po moje kiselkast priokus daje jedi "dodano vrednost" in zaokroži celoten okus. Vendar lahko vsekakor zelje operete pod tekočo hladno vodo in dobro odcedite.
2. Fižol odcedimo. Začinimo (sol, poper, česen, majaron) in ga pretlačimo. Dodamo moko, dobro premešamo in oblikujemo kroglice. Fižolove kroglice povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo v vročem olju. Cvremo toliko časa, da dobijo zlato rjavo skorjo.
SERVIRNI NAMIG Na krožnik položite pečeno kislo zelje. Obložite s fižolovimi kroglicami in potrosite z grobo zrezanim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar