Le komu nebi teknile hrustljavo sočne perutničke!
#ŠmeksiŽmah Smovki perutke
Ta sveža🆕 objava iz sklopa receptov Šmeksi Žmah posvečena piščančjim perutničkam. Tako v poslovnem svetu kot zasebnem življenju se pred mano velikokrat znajdejo le te, ki so meni osebno najljubši😋😋 del piščanca. Pripravljam jih na veliko načinov, a spodnji mi eden ljubših.
Pomlad in prihajajoča sezona piknikov je popoln čas za piščančje perutničke na 1001 in en način.👍
PS Pri "finalizaciji" perutk uporabljam tako kupljeno kot doma pripravljeno BBQ omako. Za katero od omenjenih uporabim je odvisno predvsem od časa, ki mi je na razpolago... 😉😀 Med vrsticami prebrano odvisno koliko sem len, saj po cele dneve za štedilnikom res ne gre.... 😛😜😝 Kak že gre tisa "Domača koza je zmer bosa" al kak že... 🙈🙉🙊
Ob koncu namig, kako jih lahko med drugim servirate. Torej v mojem stilu... 😀😂 Vsi tisti, ki me redno spremljate ste tako ali pa tako zasledili, da pri receptih iz sklopa #ŠmeksiŽmah uporabljam pri zapisu približne količine. Moj cilj med drugim je, da uporabite nekoliko svoje kulinarične domišljije in dopuščam možnost, da je vaš končni rezultat še bolj okusen kot moj...👌
PS Zgoraj že omenil, da lahko pripravite BBQ omako doma. Potrebujete le kečap, sojino omako, grobo mleti tribarvni poper, kurkumo in ingver. Receptu zasledite ➥TUKAJ , a na koncu boste res lizali prste.😋👌 Aja, pa še to ane! 😂 Pecilni prašek uporabljam zato, da dobim pri ocvrtih perutkah retro videz.💝
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS CVRTJA 10 minut ALERGENI gluten, laktoza
LEGENDA *čž - čajna žlica
kilogram piščančjih peruti
OSTALO
250 ml ostre moke
čajna žlica pecilnega praška
250 ml tekočega jogurta
BBQ omaka
ZAČIMBE
sol (½ čž*), tribarvni grobo mleti poper (ščep), mleta rdeča paprika (2 čž*), česen granulat (½ čž*), majaron (⅓ čž*), muškatni orešček (ščep)
|
...
|
1. Piščančje peruti na zglobih prerežemo, da dobimo iz vsake tri dele. Operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo.
DELOVNI NAMIG Zgornji del (špičke) shranite v hladilnik ali skrinjo in jih uporabite pri pripravi piščančje osnove, pri kuhanju kokošje juhe ali kot dodatek pri kuhanju goveje ali kostne juhe.
2. Peruti stresemo v skledo. Dodamo začimbe in prelijemo s tekočim jogurtom. Dobro premešamo. Skledo pokrijemo in shranimo v hladilnik za 30 minut.
3. Marinirane piščančje peruti povaljamo v ostri moki kateri smo primešali pecilni prašek. Ocvremo v vročem olju.
DELOVNI NAMIG Zgornji del (špičke) shranite v hladilnik ali skrinjo in jih uporabite pri pripravi piščančje osnove, pri kuhanju kokošje juhe ali kot dodatek pri kuhanju goveje ali kostne juhe.
3. Marinirane piščančje peruti povaljamo v ostri moki kateri smo primešali pecilni prašek. Ocvremo v vročem olju.
4. BBQ omako nalijemo v ponev. Segrejemo do vrelišča in odstavimo. Dodamo ocvrte peruti in premešamo, da se omaka prime le teh.
SERVIRNI NAMIG Tortiljo na hitro popečete, premažete z BBQ omako in prepognete. Na tortiljo položite tanke rezine rdečega zelja. Obložite s perutničkami. Priložite par kosov mladega ocvrtega krompirja. Potrosite s karameliziranimi oreščki, semeni granatnega jabolka in parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar