... alias Sladoledna rola!
Osvežitev za pomladne in poletne dni!
Preprosta in sočno hladna ideja za vse sladkosnede. Za nadev sem uporabil orehov sladoled in brusnično marmelado. Okusa se odlično dopolnjujeta z rahlim biskvitom. Seveda se lahko igrate z okusi in izberete svojo najljubšo kombinacijo... 👌👍😋
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE BISKVITA 12 minut ALERGENI jajca, gluten, laktoza, oreščki
4 jajca
4 zvrhane žlice sladkorja
4 žlice moke
2 žlici olja
2 žlici mleka
NADEV
1000 ml mlečnega sladoleda z orehi
350 g brusnične marmelade
OSTALO
sladkor za posip
|
...
|
1. Sladoled postavimo na sobno temperaturo za približno 20 minut, da se začne topiti. Nato ga stresemo v skledo in s kuhinjsko metlico premešamo. Sladoled stresemo na kos ALU folije. Zavijemo in oblikujemo valj. Shranimo v zamrzovalno omaro, da zamrzne.
2. V skledo mešalnika ubijemo jajca. Dodamo sladkor in na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 8 minut), da zmes postane svetlo rumena in naraste za trikrat. Primešamo mleko in olje. Nato postopoma na rahlo umešamo moko.
3. Biskvit za rulado stresemo na papir za peko. Enakomerno zamažemo. Biskvit s papirjem za peko preložimo na pekač. Pekač položimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 12 minut.
4. Na delovni pult položimo kos papirja za peko in ga potrosimo s sladkorjem. Pečen biskvit položimo na njega tako, da zgornji del gleda navzdol. Odstranimo papir na katerem se je pekel. Zavijemo v valj. Pustimo, da se ohladi.
5. Biskvit za rulado razvijemo in enakomerno premažemo z brusnično marmelado. Zamrznjenemu sladoledu odstranimo folijo. Nato ga položimo na začetek biskvita in zavijemo. Potrosimo z mletim sladkorjem in razrežemo na poljubne kose.
SERVIRNI NAMIG Ledeno rulado dokončajte tik pred serviranjem. Druga možnost. Rulado dokončajte in shranite v zamrzovalno skrinjo. Dvajset minut pred serviranjem jo postavite na sobno temperaturo. Nato jo potrosite s sladkorjem in razrežite.
Ni komentarjev
Objavite komentar