Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Česnove bombetke

ČESEN: ste vedeli, da oster okus lahko ublažite s peko...
0


Ržene bombetke s česnom so preprosta in okusna ideja kot dodatek za zajtrk...

STE VEDELI, DA
1. Česen raste po celem svetu, vendar je Kitajska daleč največji proizvajalec. Pridelajo namreč nekaj več kot 77% celotne svetovne proizvodnje.
2. Česen se shranjuje pri temperaturi 18 °C in v suhem prostoru.
3. Česen so že Egipčani uporabljali v dietni prehrani.
4. Česen se zaradi ostrega okusa uporablja kot začimba.
5. Približno ¼ čajne žlice suhega in grobo mletega česna je ekvivalentna enemu svežemu stroku česna.
6. Nezrela česnova stebelca so užitna, imajo blažji okus in se lahko pripravijo kot šparglji.

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 10 bombet ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE  45 minut   ALERGENI gluten, laktoza

ČESNOV NADEV
4 glave česna
sol
lovorjevi listi
očjčno olje z okusom tartufi

TESTO
400 g ržene moke
100 g ostre moke
14 g suhega kvasa (dva zavitka)
80 g sončničnih semen
½ čajne žlice sladkorja
1 ½ čajne žlice soli
50 ml repičnega olja
400 ml kefirja
250 ml mlačne vode

OSTALO
sončnična semena
...


1. Na kos ALU folije položimo glavo česna. Priložimo lovorjev list, potrosimo s ščepom soli in pokapamo z oljčnim oljem z okusom tartufi. Zavijemo. Postopek ponovimo s preostalimi glavami česna.

2. Pripravljene česnove glave položimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 60 minut. Pustimo, da se ohladi. Nato ga odstranimo iz folije, prečno prerežemo na pol in iztisnemo česen.

3. V skledo stresemo suhe sestavine (ržena in ostra moka, suhi kvas, sončnična semena, sladkor, sol) in premešamo. Prilijemo mlačno vodo, olje in kefir. Z leseno žlico dobro premešamo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi 60 minut.

4. Vzhajanemu testu dodamo pečen česen in dobro premešamo.

5. V pekač za mafine položimo papirnate košarice za pečenje. Nato jih do ¾ napolnimo s testom. Potrosimo s sončničnimi semeni. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo