Obrok za poletne dni!
#ŠmeksiŽmah Filan trebuško
V iztekajočem tednu sem pripravil kar nekaj svežih jedi iz sklopa "vegi". Težko izbral recepturo za objavo, a na koncu se odločil za preprosto jed, ki je doživela največ zelo pozitivnih odzivov... 😋😋😋
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 45 minut ALERGENI sezamova semena
OSNOVA
štiri srednje velike jajčevce
oljčno olje
dve vejice rožmarina
čajna žlica soli
čajna žlica česna granulat
⅔ čajne žlice grobo mletega črnega popra
PESTO
žlica črne tartufate
tri žlice pinjol
tri žlice sezamovih semen
ščep soli
ščep popra
80 ml oljčnega olja
|
...
|
1. Jajčevce operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jih osušimo in položimo v pekač. Potrosimo s soljo, črnim poprom in česnom. Priložimo nalomljeni vejici rožmarina in pokapamo z oljčnim oljem.
2. Pekač z začinjenimi jajčevci postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 45 minut.
3. V posodo blenderja stresemo tartufato, sezam in pinjole. Dodamo še sol, poper in oljčno olje. Zmeljemo v gladko zmes.
DELOVNI NAMIG Pesto lahko pripravite tudi s pomočjo paličnega mešalnika.
4. Na vrhu pečenih jajčevcev naredimo kratke zareze. Zareze razpremo in v njih položimo po eno žlico pesta.
SERVIRNI NAMIG K okusnim jajčevcem se odlično poda kremni pire iz brokolija, kateremu za polnejši okus in vezavo dodate nekoliko krompirja. Seveda ne sme v njem manjkati maslo in smetane za kuhanje.
DELOVNI NAMIG Pesto lahko pripravite tudi s pomočjo paličnega mešalnika.
SERVIRNI NAMIG K okusnim jajčevcem se odlično poda kremni pire iz brokolija, kateremu za polnejši okus in vezavo dodate nekoliko krompirja. Seveda ne sme v njem manjkati maslo in smetane za kuhanje.
Ni komentarjev
Objavite komentar