Jesenski okusi za popolno sobotno kosilo.
Že mislil, da se bodo poslovne zadevice vrnile v ustaljene tirnice in bo čas med drugim tudi za recepture iz sklopa šmeksi žmah. 😉😎 A se pri oceni kar malo zmotil. 😤😤😤 Ampak to ni prostor za pritoževanje, jamranje, slabo voljo.....😂😂😂😂
Danes vam v pisni obliki ponujam insta recept😉, ki je preprosta in zelo okusna ideja za vikend kosilo. 😋😋😋
Vsi tisti, ki me redno spremljate, ste že opazili, da v rubriki šmeksi žmah zapišem le sestavine, a količino prepuščam vaši kulinarični domišljiji. Tam kjer pa potrebne količine jih pa itak zapišem....😜😝😛
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS CVRTJA 7 minut ALERGENI laktoza, gluten, soja
GLAVNE SESTAVINE
zgornji del perutničk
tortilje
rdeče zelje
koruza
mladi krompirček
MARINADA
tekoči jogurt, sol, poper, granulat česen, muškatni orešček, majaron, mešanica začimb za mehiško hrano, rdeča paprika
PANIRA
ostra moka, pecilni prašek
OMAKA
vaša najljubša bbq omaka iz trgovske police, reduciran balzamični kis z medom, limonska trava, ingver, kocka za kokošjo juho
DODATEK
peteršilj, rdeč poper
|
...
|
1. Zgornji del perutničk stresemo v skledo. Prelijemo s tekočim jogurtom in začinimo (marinada). Dobro premešamo. Pustimo stati pol ure.
DELOVNI NAMIG Jogurta dodate toliko, da ko premešate se naredi glazura na piščančjih perutničkah. Začinite po svojem okusu.
2. Perutničke povaljamo v ostri moki, kateri smo dodali pecilni prašek. Ocvremo zlato rjavo.
DELOVNI NAMIG Na približno 200 g moke uporabite eno čajno žlico pecilnega praška. Perutničke se cvrejo približno 7 minut. Ocvrte položite na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
DELOVNI NAMIG Za glazuro lahko uporabite tudi le svojo najljubšo BBQ omako iz trgovske police. Reduciran balzamični kis z medom: balzamični kis in cvetlični med nalijete v kozico in kuhate toliko časa, da se zgosti oz. dobite četrtino začetne količine. Količina: 200 ml balzamičnega kisa, 2 žlici medu.
4. Tortiljo na hitro popečemo. Nato jo tretjino pomočimo v BBQ omako, zložimo v trikotnik in položimo na servirni krožnik. Obložimo s tankimi rezinami rdečega zelja, kuhano koruzo in ocvrtim mladim krompirjem.
5. Perutničke povaljamo v omaki in položimo na obloženo tortiljo. Potrosimo z rdečim poprom in grobo zrezanim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar