Pecivo, ki ravno prav sladko!
Kokosovo pecivo je kot nalašč za sladki prigrizek čez dan ali za zajtrk.
Skodelica kislega mleka, pecivo in rezina masla so zelo okusna kombinacija za začetek dneva. Kekse obložite s svojim najljubšim sadjem, dodate pikico stepene smetane in že imate sladki prigrizek za čez dan.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 16 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 35 minut ALERGENI laktoza, gluten
280 g pšenične črne moke
160 g kokosove moke (fino mleta)
9 g pecilnega praška
1 g soda bikarbone
35 g sladkorja
12 g soli
220 g masla
360 ml kefirja
|
...
|
1. V posodo multipraktika stresemo črno pšenično in kokosovo moko. Dodamo sol, sladkor, pecilni prašek in soda bikarbona. Premešamo, da se sestavine premešajo.
2. Dodamo na kocke narezano maslo in kefir. Mešamo toliko časa (približno dve minute), da se naredi testna gmota.
3. Testno gmoto stresemo na kos folije za živila in z njeno pomočjo oblikujemo pravokotnik. Levi in desni del prepognemo v notranjost. In ponovno s pomočjo folije oblikujemo pravokotnik velikosti 22*19 centimetra, debeline 2 centimetra.
4. Razrežemo na 16 enakih delov. Kekse s presledki preložimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj, 35 minut. Še vroče premažemo z maslom.
Ni komentarjev
Objavite komentar