Krhko in tako okusno!
Jesensko obdobje je med drugim uvod v veseli december!
Sedaj je že čas, da se začne nekoliko razmišljati o veselem decembru in kaj vse bomo takrat pripravili. Nekateri bodo itak dejali "PA KA SI NOR, SAJ JE ŠELE OKTOBER..."... 😂😁😉 Nato se bo našla še druga veja oseb, ki v tem obdobju razmišlja o noči čarovnic in martinovanju. 🍷👻 In tu sem jaz, ki imam plane za nekaj mesecev naprej. Spodnja receptura spada vsekakor v moj izbor za jesensko zimsko obdobje. 😋
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 16 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 25 minut ALERGENI laktoza, gluten
200 g črne pšenične moke
90 g fino mlete kokosove moke
155 g sladkorja
8 g vanilijevega sladkorja
Ščep soli
25 g čokolade v prahu
200 g dateljnov
230 g masla
30 ml mleka
GLAZURA
150 g bele čokolade
10 ml olja
|
...
PS V prehrani se trudim, da v recepturah, ki vsebujejo gluten, le tega količinsko zmanjšam in nadomestim z nekoliko bolj zdravimi nadomestki. Seveda tam, kjer to gre!
👍😉
Moko tipa 400 in 500 vse pogosteje črtam in uporabljam črno pšenično moko, polnozrnato, pirino, ajdovo, koruzno... Seveda to počnem postopoma, saj se nekatere moke pri pripravi obnašajo drugače in je potrebno nekoliko daljše obdobje za raziskovanje saj si želim vedno popoln izdelek...
Ja in tudi kokosova moka se vse pogosteje prikrade v moje recepture...😋😋😋
|
1. V posodo multipraktika stresemo suhe sestavine (čna in kokosova moka, kristalni in vanilijev sladkor, sol, dateljni, čokolada v prahu). Z večkratnimi kratkimi vklopi multipraktika meljemo toliko časa, da se datelnji drobno sesekljajo.
2. Pripravljeni suhi osnovi dodamo hladno maslo narezano na kocke in prelijemo s hladnim mlekom. Z večkratnimi kratkimi vklopi multipraktika meljemo toliko časa, da dobimo testno gmoto.
3. Testno gmoto stresemo na kos folije za živila. S pomočjo le te oblikujemo večji svaljk, ki ga nato položimo za eno uro v hladilnik.
4. Testo za piškote odvijemo in narežemo na debelino en centimeter. Na pekač položimo kos papirja za peko. Narezane piškote s presledki položimo na pekač.
5. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 25 minut. Pečene piškote pustimo na pekaču, da se ohladijo.
6. Polovico piškotov povaljamo v raztopljeni beli čokoladi kateri smo dodali olje. Nato jih shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Ni komentarjev
Objavite komentar