Popolni okusi za prihajajoče dni!
Prihajajo dnevi ob katerih velikokrat prvo pomislimo na cimet.
Predpraznični dnevi oz. veseli december se med drugim povezuje z vonjem cimeta. Ob misli na njega zna biti prva asociacija povezana s kuhanim vinom 🍷🎄🎅😋, nato pa sledijo že asociacije povezane s sladkim... 🔝🤟
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 10 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 22 minut + 35 minut ALERGENI laktoza, gluten, jajca
500 g vlečenega testa (en zavitek)
125 g masla
čajna žlica cimeta
2 žlici rjavega preliva
PRELIV
8 g vanilijevega sladkorja (en zavitek)
3 zvrhane žlice rjavega sladkorja
čajna žlica cimeta
par kapljic vanilijeve arome
3 jajca
350 ml mleka
POSIP
cimet
mleti sladkor
|
...
|
1. Pekač klasične velikosti (premer 28 cm) premažemo z maslom. Vlečeno testo odstranimo iz embalaže in razvijemo. Maslo raztopimo.
2. List testa premažemo z maslom. Premazano testo s prsti "naberemo". Nato ga zavijemo v krog in postavimo na sredino pekača. Naslednji kos testa premažemo z maslom in "naberemo". "Naborek" ovijemo okoli zvitka, ki je v pekaču. Postopek ponavljamo, da zapolnimo pekač.
3. Zvitek v pekaču potrosimo s čajno žlico cimeta in dvema žlicama rjavega sladkorja. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 22 minut.
4. Jajca ubijemo v skledo in prilijemo mleko. Dodamo rjavi in vanilijev sladkor, aromo in cimet. Dobro premešamo.
5. S pripravljeno tekočino prelijemo pito in pečemo na 185 stopinj še 35 minut.
6. Še vročo pito potrosimo z mešanico mletega sladkorja in cimeta.
Ni komentarjev
Objavite komentar