Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jesenska pita

Sladki okusi za veseli december! Preprosta pita, ki diši po predprazničnih okusih...

 

Popolni okusi za prihajajoče dni!

blaž kuha

Prihajajo dnevi ob katerih velikokrat prvo pomislimo na cimet. 


Predpraznični dnevi oz. veseli december se med drugim povezuje z vonjem cimeta. Ob misli na njega zna biti prva asociacija povezana s kuhanim vinom 🍷🎄🎅😋,  nato pa sledijo že asociacije povezane s sladkim... 🔝🤟

blog recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA  10 kosov  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE   22 minut  + 35 minut   ALERGENI  laktoza, gluten, jajca

500 g vlečenega testa (en zavitek)
125 g masla
čajna žlica cimeta
2 žlici rjavega preliva

PRELIV
8 g vanilijevega sladkorja (en zavitek)
3 zvrhane žlice rjavega sladkorja
čajna žlica cimeta
par kapljic vanilijeve arome
3 jajca
350 ml mleka

POSIP
cimet
mleti sladkor

...
kulinarični blog
1. Pekač klasične velikosti (premer 28 cm) premažemo z maslom. Vlečeno testo odstranimo iz embalaže in razvijemo. Maslo raztopimo. 

2. List testa premažemo z maslom. Premazano testo s prsti "naberemo".  Nato ga zavijemo v krog in postavimo na sredino pekača. Naslednji kos testa premažemo z maslom  in "naberemo". "Naborek" ovijemo okoli zvitka, ki je v pekaču. Postopek ponavljamo, da zapolnimo pekač.

3. Zvitek v pekaču potrosimo s čajno žlico cimeta in dvema žlicama rjavega sladkorja. Pekač postavimo v ogreto pečico  na 185 stopinj za 22 minut.
sladice
4. Jajca ubijemo v skledo in prilijemo mleko. Dodamo rjavi in vanilijev sladkor, aromo in cimet. Dobro premešamo.

5. S pripravljeno tekočino prelijemo pito in pečemo na 185 stopinj še 35 minut.

6. Še vročo pito potrosimo z mešanico mletega sladkorja in cimeta.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo