Okusen solatni krožnik kot samostojna jed!
Solatni krožnik je skozi celotno leto "IN"!👌😋
Močno smo že zakorakali v jesensko zimsko obdobje v katerem prednjači težja hrana. Pred vrati je tudi že praznični mesec, a zakaj si nebi tudi v tem obdobju privoščili solatni krožnik z okusnimi sestavinami. Osebno sem mesojedec in po njem posežem nekajkrat na teden. Vse pogosteje pristanem pred kuncem saj je meni najljubše meso... 😚😍😋
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE KUNCA 60 minut ALERGENI gluten, jajca
KUNČJE KROGLICE
150 g čičerike
650 g kunca
dve žlici medu
⅓ čajne žlice suhega grobo mletega česna
⅓ čajne žlice dimljene rdeče paprike
⅓ grobo mletega tribarvnega popra
2 čajni žlici soli
čajna žlica majarona
aromatizirano olje iz grozdnih pečk - rožmarin
ostra moka za paniro
jajce za paniro
olje za cvrtje
DODATKI ZA SOLATNI KROŽNIK
zelena solata po lastnem izboru (približno 600g)
štirje gomolji rdeče pese
štiri žlice pinjol
štiri žlice koruze
štiri žlice rdečega fižola
oljčno olje
limonin sok
|
...
|
1. Čičeriko za dve ure namočimo. Nato vodo zamenjamo, začinimo s soljo in skuhamo. Kuhano čičeriko odcedimo (tekočino shranimo za kasneje).
2. Kose kunca položimo v pekač in začinimo (med, česen, paprika, poper, sol, majaron). Pokapamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 60 minut. Med peko kose kunca večkrat obrnemo in pokapamo z vodo. Pečenega kunca ohladimo (sok, ki nastal med peko shranimo). Nato meso odstranimo od kosti.
3. Meso stresemo v posodo multipraktika. Dodamo čičeriko in sok, ki nastal med peko. Zmeljemo. Po potrebi dolijemo tekočino od čičerike, da bomo lažje oblikovali kroglice.
4. Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, velikosti ping pong žogice.
5. Kunčje kroglice povaljamo v ostri moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo.
6. Zeleno solato očistimo, operemo v hladni stoječi vodi in dobro odcedimo. Koruzo in fižol stresemo s konzerve, oplaknemo s hladno vodo in odcedimo. Gomolje rdeče pese skuhamo (25 do 30 minut) v dobro osoljeni vodi. Nato jo ohladimo, olupimo in narežemo na krhlje.
DELOVNI NAMIG Zeleno solato lahko nadomestite tudi z motovilcem, rukolo ali mlado špinačo. Lahko pa z vseh našteti sestavin pripravite tudi listnato mešanico za podlogo.
7. Na servirni krožnik položimo solato. Obložimo s kunčjimi kroglicami in krhlji rdeče pese. Potrosimo s fižolom in koruzo. Postopek ponovimo z ostalimi krožniki. Na koncu solatne krožnike pokapamo z mešanico oljčnega olja in limoninega soka, kateri smo dodali ščep soli.
Ni komentarjev
Objavite komentar