Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni venec

Kombinacija domačega listnatega testa in čokolade je popoln okus za grešenje...


Preprosto in slastno!

Po pripravi domačega listnatega testa je čas, da se porabijo zaloge iz skrinje!


Pred dvema mesecema sem se končno spravil pripraviti domače listnato testo. Če sem iskren je toliko časa trajalo zaradi "VELIKEGA BAVBAVA". 😁😁 Res da priprava le tega poteka več ur, a rezultat mljaskkkkk 😋😋 in sploh ni tak zakomplicirano. Seveda naj opomnim, da lahko spodnji recept pripravite s testom iz trgovske police. Kupite pa lahko tistega razvaljanega ali v kosu... 😜😛

PS Priprava domačega listnatega testa  ⏩TUKAJ

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 35 minut  ALERGENI  jajca, laktoza, gluten, oreščki

350 g domačega listnatega testa
100 g mlečnih čokoladnih kapsul
60 g mešanega kandiranega sadja
70 g bele čokolade
30 g mletih lešnikov
70 g rjavega sladkorja

In še...
jajce
rjavi sladkor
mleti lešniki
...


1. Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v obliko kvadrata (približno 40*40 centimetra, debeline 4-5 milimetra).

2. Potrosimo z rjavim sladkorjem, mletimi lešniki, čokoladnimi kapsulami, kandiranim sadjem v kockah in grobo sesekljano belo čokolado.

3. Trdno zavijemo v zavitek.


4. Konici zavitka združimo, da dobimo krog. Preložimo na pekač. Dobro premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z rjavim sladkorjem in mletimi lešniki (približno po 3 žlice).

5. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 35 minut.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo