Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pogača

Rahla, omamno dišeča in mehka pogače...


Ravno prav hrustljavo!

domači kruh

Predvsem v času praznikov se lahko zgodi, nam zmanjka kruha in se potrebuje hitra rešitev!

Pogača je vrsta kruha, ki izvira iz Balkana in Turčije. V večini se pogača pripravlja brez kvasa, ki se nadomesti s soda bikarbono ali pecilnim praškom. V tem prazničnem obdobju nastala še moja verzija, ki pa ima kot razlog za nastanek, zgornji sestavek. Namreč popolnoma nepričakovano zmanjkalo kruha... 🙈🙉🙊

PS Rahla, omamno dišeča in mehka pogače se servira slabo ohlajena oz. se porabi še isti dan. 


recept pogača
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 600 g ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 36 minut  ALERGENI  laktoza, gluten

350 g ostre moke
58 g masla
čajna žlica soli
100 ml kefirja
50 ml vode
¾ čajne žlice pecilnega praška
...
1. Moko stresemo v skledo. Dodamo sol, pecilni prašek in premešamo.

2. Prelijemo s stopljenim maslom, kefirjem in vodo. Z leseno žlico dobro premešamo, da se naredi kepa in odstopi od stranic sklede. Kepo testa v skledi brez dodajanja moke dobro pregnetemo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati 20 minut.

3. Z rahlo pomokanima rokama oblikujemo hlebček, ki ga nato položimo na pekač s papirjem za peko. Z nežnimi pritiski oblikujemo krog premera 16 centimetrov. Z ostrim nožem naredimo nekaj zarez. 

4. Oblikovano in zarezano pogačo na pekaču pokrijemo s papirjem za peko. Postavimo v pečico ogreto na 190 stopinj za 36 minut.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo