Tak preprosto in tak okusno!
Po končni pripravi krompirjevih štrukljev ugotovil, da mi ostala dva lista vlečenega testa.
In to tudi razlog, da nastala tale tahitra 👌😉😋😋sladka receptura. Recept za ponarejene mafine spada v kolekcijo šmeksi žmah. Za vse tiste, ki ne veste zakaj gre pri omenjeni kolekciji hitra razlaga. Recepture nastanejo spontano in količin ne zapisujem... Zapišem le približne količine in postopek. Skratka gre za moj namig. Vi uporabite malo svoje kulinarične domišljije in dopuščam možnost, da naredite vi še veliko boljšo verzijo! 👌👍
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 22 minut ALERGENI gluten, laktoza, oreščki
kremni lešnikov namaz nutella
bela čokolada
karamelizirani oreščki (orehi, mandlji, lešniki)
lešniki
smetana za kuhanje
listi vlečenega testa
|
...
|
1. List vlečenega testa premažemo s kremnim lešnikovim namazom. Potrosimo s karameliziranimi oreščki in naribano belo čokolado. Zavijemo v zvitek.
DELOVNI NAMIG - karamelizirani oreščki Po pest mandljev, lešnikov in orehov stresemo v pekač. Potrosimo s čajno žlico soli in čajno žlico sladkorja. Prelijemo z 80 ml vode, premešamo in postavimo v ogreto pečico na 210 stopinj. Pečemo 18 minut. Ohladimo in s pestmi stremo, da dobimo grobi drobljenec.
2. Zavitek razrežemo na enake kose dolžine 5 centimetrov.
3. S kosov papirja za peko naredimo košarice. Nato jih položimo v pekač za mafine.
4. V papirnato košarico položimo dva kosa odrezanega zvitka (en na drugega). S prsti nekoliko pritisnemo, da dobimo obliko vdrtine na pekaču za mafine. Prelijemo z eno žlico smetane za kuhanje. Na vrh položimo par lešnikov. Postopek ponavljamo, da uporabimo vse kose.
5. Pekač položimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 22 minut. Po desetih minutah pečenja vsak mafin prelijemo s še eno žlico smetane za kuhanje.
DELOVNI NAMIG Z dveh listov vlečenega testa dobite sedem mafinov, klasične velikosti.
Ni komentarjev
Objavite komentar