Popoln začetek dneva!
Do žametnega okusa na enostaven način!
Zakaj ne domače? Eden od razlogov vsekakor poznate sestavine. Sledi enostavnost priprave... Žametni kruh alias red velvet kruh je med drugim odlična ideja za začetek popolnega dneva. Kot barvilo uporabljena rdeča pesa. Pravilno odmerjena količina le te daje kruhu popol okus, ki ne bo zmotil niti tistih, ki niso ravno pristaši rdeče pese.
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Rdečo peso skuhamo, olupimo in narežemo na manjše kose.
2. Kose rdeče pese stresemo v posodo namiznega mešalnika. Prilijemo mleko, smetano za kuhanje in stopljeno maslo. Začinimo s soljo in sladkorjem. Zmeljemo v gladko zmes.
3. V skledo stresemo moko. Dodamo suhi kvas in premešamo. Prelijemo s pesino zmesjo. Nato s kuhinjsko metlico dobro premešamo.
4. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi 60 minut.
5. Pekač premažemo z maslom. Nato vanj stresemo testno zmes za žametni kruh. Pekač nežno stresemo, da se testo enakomerno porazdeli po pekaču.
6. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 50 minut.
7. Pečen kruh stresemo na rešetko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar