... alias japonske puhaste palačinke alias japonske sufle palačinke so preproste za pripravo, puhaste in tak okusne!
Pred časom sem pripravljal japonsko sirovo torto in med brskanjem naletel na recept japonske sufle palačinke.
Pri dodatnem brskanju po spletu naletel tudi na japonske puhaste palačinke. Mimogrede, nisem vedel, da imajo tudi Japonci puhaste palačinke! 😂💭😉 Spisal sem si nekaj receptov iz obeh sklopov, nekatere stvari črtal, nekoliko prilagodil in sem prepričan, da mi že v prvo uspelo! 😋😋😋😋😋👌👌👌👄👄👄
Tako sufle kot puhaste imajo skupni imenovalec. To je biskvitna zmes. Ob sestavljanju, pripravi in testiranju spodnjega recepta dobil še nekaj idej. Glede na situacijo #ostanidoma #ostanizdrav se bom vsekakor v naslednjih dneh lotil izvesti še dve ideje. A izhajal bom z dveh drugih sladkih naslada z Japonske. Če bo pa uspelo, bom pa itak naredil zapis in delil...🙈🙉🙊😛😜😝
Kvik video kako potekala priprava:
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Beljake z rjavim sladkorjem stepemo v trd sneg.
2. Rumenjakom dodamo mleko, olje in moko. Dobro premešamo.
3. Rumenjakovi zmesi dodamo polovico snega. Premešamo. Nato postopoma umešamo še preostali sneg. Zmes stresemo v vrečko za brizganje z nastavkom.
DELOVNI NAMIG Če nimate vrečke za brizganje si lahko pomagate z vrečko za zamrzovanje živil - pred brizganjem odrežete en rob vrečke.
4. Ponev z višjim robom segrejemo na srednjem dovodu toplotne energije. Pokapamo z oljem in obrišemo s kosom papirnate brisače.
5. V ponev nabrizgamo kupčke, ki naj v višino merijo približno 5 centimetrov. Pokrijemo s pokrovko in pečemo 4 minute in pol. Kupčke s kuhinjsko lopatico previdno obrnemo. Pokrijemo in pečemo še 4 minute.
DELOVNI NAMIG Če boste uporabljali ponev premera 26 centimetrov pecite v korakih. Za omenjeno ponev z višjim robom so na eno peko dovolj trije kupčki. S tem se boste izognili, da se kupčki ne sprimejo in boste lažje obrnili.
SERVIRNI NAMIG Ob biskvitnih puhastih palačinkah servirajte omako po lastnem izboru. Sadna, čokoladna, vanilijeva, karamelna...
BOROVNIČEVA zamrznjene borovnice z rjavim sladkorjem kuhate toliko časa, da se zgosti
Ni komentarjev
Objavite komentar