Dva hitra namiga kako pripraviti okusna recepta iz tortilje!
Pomladno sonce kliče v naravo!
... in to tudi eden od razlogov, da se brska po receptih, ki se hitro pripravijo. 🌞🌄🌅🌇 Pred vami sta dva okusna namiga iz sklop ŠmeksiŽmah, ki bosta prepričali tudi zaprisežene mesojedce.👌😋😉
SIROVA ROLA
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓
| ||
| ||
POSTOPEK PRIPRAVE ↓
|
1. Tortiljo položimo na delovno površino in obložimo s tremi siri (ementaler, dimljen, čedar). Prekrijemo z drugo tortiljo in obložimo s feto in mocarelo. Tesno zavijemo.
DELOVNI NAMIG Izbor sirov lahko prilagodite svojemu okusu.
2. Zavitek s tortilje položimo na pekač. Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj približno 4 minute, da tortilja dobi nežno zlato rjavo barvo.
SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz zelenjave (rdeče zelje, mlada špinača in češnjev paradižnik). Nanj položite pečeno tortiljo. Prelijete s holandsko omako in na vrh položite jajce na oko. Holandsko omako lahko med drugim nadomestite s tatarskim prelivom, prelivom iz kisle smetane (kisla smetana, bučno olje, sol), osvežujočo grško omako (tzatziki)...
TUNIN ROLA
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓
| ||
|
POSTOPEK PRIPRAVE ↓
|
1. V skledo stresemo tuno in koruzo. Dodamo majonezo in kislo smetano. Začinimo s soljo poprom in limoninim sokom. Premešamo.
DELOVNI NAMIG Majonezo in kislo smetano odmerite v količini, da dobite mazljiv nadev. Izpustite lahko majonezo.
2. Tortiljo premažemo s tuninim nadevom in zavijemo v zavitek. Zavitek postavimo na pekač. Pečemo na 180 stopinj približno 4 minute, da tortilja dobi nežno zlato rjavo barvo.
SERVIRNI NAMIG Kot prilogo lahko servirate kremni bučni pire. Neolupljeni buči odstranite semena in narežete na manjše kose. Kose stresete v pekač. Začinite (sol, tribarvni grobo mleti poper, česen granulat, muškatni orešček, kurkuma, majaron), pokapate z oljčnim oljem in premešate. Pečete v pečici ogreti na 210 stopinj približno 20 minut. Pečeno bučo stresete v skledo. Dodate maslo in smetano za kuhanje. S paličnim mešalnikom zmeljete v gladko kremo. Po potrebi solite in premešate. Pred mletjem lahko dodate malo kuhanega krompirja za lepšo strukturo.
Ni komentarjev
Objavite komentar