Slastna pita iz sestavin, ki so večinoma vseskozi v shrambi in hladilniku!
Kolač, ki ga uvrščam v rubriki "torta" in "nor na pite" je preprost za pripravo!
Med pripravo mini kolačev prišel na idejo, ki jo na koncu speljal. Res, da si zamislil nekoliko drugače vse skupaj, a pri sestavljanju novih receptov tako ali tako šele med testiranjem ugotovim kam pelje končni rezultat...😊😀 Pito je testno poizkusilo kar nekaj oseb. Odziv pozitiven. Edino kjer se je mnenje krešalo je sladkor. Dva preizkuševalca bi dala sladkor še v kremo... 💬
Ker prepričan v okus gre torej receptura v objavo.... 😜😚
OBRAZLAGA Uporabljen sladkor pri pripravi biskvita in močan okus dateljnov v kombinaciji s kremo daje "lahek okus". Namreč če bi rinil 😂😂😂 sladkor še v kremo, bi ob okušanju delovala kombinacija preveč sladka in brbončice bi sporočale signal "težek okus".
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Dateljne, lešnike in mandlje stresemo v posodo multipraktika in zmeljemo v grob drobljenec.
2. V skledo nalijemo mleko in olje. Dodamo jajci, sol, vanilijev in kristalni sladkor, kislo smetano. S kuhinjsko metlico dobro premešamo.
3. Tekoči zmesi dodamo moko in pecilni prašek. Premešamo. Pustimo stati 10 minut.
4. Pekač premažemo z maslom. Biskvitno zmes stresemo v pekač in rahlo stresemo, da se poravna. Potrosimo s polovico drobljenca. Pečemo na 185 stopinj 27 minut. Pečen biskvit ohladimo.
5. V skledo nalijemo smetano. Dodamo maskarpone in prašek za kremo - tiramisu. Premešamo, da dobimo gladko kremno zmes.
6. Kremno zmes stresemo na biskvit v pekaču. Zamažemo in potrosimo s preostankom drobljenca. Za dve ure shranimo v hladilnik. Pito odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar