Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita z dateljni

Preproste in vsakodnevne sestavine za preprosto okusno pito alias torto...
0


Slastna pita iz sestavin, ki so večinoma vseskozi v shrambi in hladilniku!

Kolač, ki ga uvrščam v rubriki "torta" in "nor na pite" je preprost za pripravo!


Med pripravo mini kolačev prišel na idejo, ki jo na koncu speljal. Res, da si zamislil nekoliko drugače vse skupaj, a pri sestavljanju novih receptov tako ali tako šele med testiranjem ugotovim kam pelje končni rezultat...😊😀 Pito je testno poizkusilo kar nekaj oseb. Odziv pozitiven. Edino kjer se je mnenje krešalo je sladkor. Dva preizkuševalca bi dala sladkor še v kremo... 💬

Ker prepričan v okus gre torej receptura v objavo.... 😜😚
OBRAZLAGA Uporabljen sladkor pri pripravi biskvita in močan okus dateljnov v kombinaciji s kremo daje "lahek okus". Namreč če bi rinil 😂😂😂 sladkor še v kremo, bi ob okušanju delovala kombinacija preveč sladka in brbončice bi sporočale signal "težek okus". 

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

BISKVIT
MLEKO
SLADKOR
SOL
OLJE
JACE
VANILIJEV SLADKOR
KISLA SMETANA
MOKA
PECILNI PRAŠEK

KREMA
KREMNI SIR MASKARPONE
SMETANA ZA STEPANJE
PRAŠEK ZA KREMO - TIRAMISU

POSIP
MANDLJI
LEŠNIKI
DATELJNI
150 ml
190 g
ščep
60 ml
2 kom
12 g
60 g
175 g
6 g



400 g
500g
65 g


pest
pest
250 g


POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
tortni pekač pr. 26 cm -14 kosov

ČAS PEKE 
27 minut
...





ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza, jajca, oreščki
1.  Dateljne, lešnike in mandlje stresemo v posodo multipraktika in zmeljemo v grob drobljenec.

2. V skledo nalijemo mleko in olje. Dodamo jajci, sol, vanilijev in kristalni sladkor, kislo smetano. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. 

3. Tekoči zmesi dodamo moko in pecilni prašek. Premešamo. Pustimo stati 10 minut.
4. Pekač premažemo z maslom. Biskvitno zmes stresemo v pekač in rahlo stresemo, da se poravna. Potrosimo s polovico drobljenca. Pečemo na 185 stopinj 27 minut. Pečen biskvit ohladimo.
5.  V skledo nalijemo smetano. Dodamo maskarpone in prašek za kremo - tiramisu. Premešamo, da dobimo gladko kremno zmes.

6. Kremno zmes stresemo na biskvit v pekaču. Zamažemo in potrosimo s preostankom drobljenca. Za dve ure shranimo v hladilnik. Pito odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo