Preprosta priprava kruhovega peciva!
Bučna pogača je še en zelo okusen in hkrati preprost recept iz sklopa DOMAČI KRUH.
Res, da se je veliko enostavneje sprehoditi do trgovskega centra ali do najbližje pekarne ter v nakupovalno košarico položiti kruh ali pecivo iz kvašenega testa. Vendar je hkrati, po mojem prepričanju v prednosti dejstvo DOMAČE JE LE DOMAČE saj poznamo sestavine, ki jih uporabimo.
Trenutno obdobje #OSTANIDOMA #OSTANIZDRAV #KORONAVIRUS je idealna priložnost, da pripravite v domači kuhinji svojo verzijo kruha. V večini je priprava domačega kruha zelo enostavna. Za nekatere porabite nekoliko več časa, zamažete kopico posode in delovno površino, moka leti na okoli, sledi čiščenje, kar pa je marsikateremu že groza... Vsaj meni! 😂😀😁 Namreč v poslovnem okolju znam biti "pacek" 😂😂😂😂in posledično zahteva veliko čiščenja... Tako, da se v domačem zavetju trudim, da si čim bolj olajšam delo ter da na koncu ni toliko čiščenja...👍 Skratka za spodnji recept potrebujete le večjo skledo, ponev, metlico za mešanje in merico za tekočino. Kar pa ni panike pomiti, ane... 😉😊😅
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V večjo skledo stresemo ajdovo in ostro moko ter mleta in pražena bučna semena. Dodamo suhi kvas, začinimo (sol, kajenski poper) in premešamo.
DELOVNI NAMIG Bučna semena lahko zamenjate s sončničnimi semeni, sezamom, mandlji, orehi, lešniki, pinjolami... ali pa enostavno izpustite. Če dodatek izpustite bo testo nekoliko bolj "mokro" zato podaljšajte čas peke za 5 minut.
2. Suhi del za pripravo pogače prelijemo z vodo in oljem. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi 2 ure.
3. Ponev premera 28 centimetrov premažemo z maslom in potrosimo z mletimi bučnimi semeni. Testo ulijemo v ponev in potrosimo z mletimi bučnimi semeni.
4. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 50 minut. Pečeno pogačo stresemo iz pekača, položimo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar