Okusna doma pripravljena majoneza kot dodatek ali kot osnova za kopico omak...
Iz sestavin za majonezo boste pripravili približno 250 g majoneze, a pod receptom še nekaj hitrih namigov za omake iz le te...
OSNOVNA MAJONEZNA OMAKA
Majonezi primešamo belo vino ali kis od kislih kumaric, začinimo s par kapljicami worchestr omako in začimbami po lastnem izboru. Omaka je odlična za solatne krožnike, hladne predjedi...
MEHIŠKA PARADIŽNIKOVA OMAKA
V doma pripravljeno majonezo umešate paradižnikov pire, da dobite rožnato barvo. Dodate še fino sesekljan česen in sesekljano rdečo papriko. Med drugim se omaka odlično ujame s kuhano ribo...
ZELIŠČNA OMAKA
Majonezi primešate fino sesekljane kapre in šalotko, sesekljan luštrek ali peteršilj in pehtran. Omako lahko med drugim servirate ob kosu kuhanega mesa...
KOKTAJL OMAKA
⅔ domače majoneza in ⅓ paradižnikovega kečapa zmešate in primešate malo fino naribanega hrena. Začinite s worchestr omako in limoninim sokom. Na koncu primešate še malo stepene sladke smetane. Omenjeno omako lahko med drugim servirate ob morskem koktejlu, ki je iz školjk, rib, rakov...
TIROLSKA OMAKA
Osnovni oz. Domači majonezi primešate paradižnikovo mezgo, sesekljani sveži peteršilj in kapre ter sladkor.
TATARSKA OMAKA
Kapre, kisle kumarice s kisom le teh, sveži peteršilj, čebulo in inčune grobo zmeljete. Zmes primešate majonezi in dodate še gorčico po okusu.
REMULADNA OMAKA
Na hitro spominja na tatarsko omako. Fino sesekljane kapre, sveži peteršilj ali luštrek, srdeline filete, kisle kumarice in hren umešamo v majonezo.
Ni komentarjev
Objavite komentar