Kako obložiti lubenico, ki spada med bučevke?
Počasi prihaja sezona lubenic. Že samo dobro ohlajena je odlična izbira za osvežitev.
Res, da še ni sezona, a se jo da že kupiti. Trenutno še ni tak okus kot ga potrošniki pričakujemo, a z manjšim trikom se da nekoliko dvigniti okus. Kupil dve. Ena šla takoj v uporabo, a okus niti slučajno primerljiv z lubenico kupljeno sredi poletja. Skratka popolnoma prazen okus. Druga je stala 14 dni na sobni temperaturi. Res, da še vedno ni bil okus tiste poletne, a sem vsaj dobil občutek, da jem lubenico. In če predvidevam, da ob nakupu bile istega okusa, je druga pridobila med stanjem na sladkosti...
Dobro ohlajeno lubenico lahko uporabimo na nešteto načinov. Med drugim lahko pripravite res zelo okusen džem iz lupine. Recept ⏩TUKAJ⏪. Gaspačo iz lubenice s prekajenim lososom ⏩TUKAJ⏪ je popolna ideja za poletno večerjo. A za sladkanje je odlična ideja v obliki pice. Recept ⏩TUKAJ⏪.
HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO
STE VEDELI, DA SO Grčija, Severna Makedonija ter Bosna in Hercegovina države v Evropi, ki pridelajo največ lubenic. Lubenica spada med zelenjavo, a jo večina svetovnega prebivalstva smatra kot sadje za posladkanje. Lubenica je v večjem delu sestavljena iz vode, a to je med drugim zdravilno za ledvica.
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
| ||||||||||
1. Dobro ohlajeno lubenico narežemo na kolobarje širine dva centimetra. Odstranimo koščice.
2. Kos lubenice obložimo s kockami sira in listi mlade špinače. Nato na kos lubenice dodamo še žličnike iz mesa avokada, tanke rezine rdeče paprike, žličnike iz sirnega namaza in srčke artičoke. Na koncu pokapamo z oljčnim oljem in limoninim sokom ter začinimo z grobo mletim tribarvnim poprom.
Ni komentarjev
Objavite komentar