Hrustljavo osvežujoče!
V petem tednu #koronavirus #ostanidoma #ostanizdrav se moja malenkost posvetila sklopu pic!
"Dan na dan, pica na pico" je geslo ta teden pri nas. Najverjetneje se nekaj časa po zaključku tedna pica ne bodo pojavile na jedilniku. 😀😀😂😂 V tekočem tednu se torej odločil, da sestavim nekaj novih okusov. Domača okolica mora to prenesti, v bistvu jim ne ostane drugega... 🙈🙉🙊 Ma se zgovarjam "biznis is biznis". 💬🖉😉
Je pa tudi res, da pri nakupu svežega kvasa malo pretiraval in ga sedaj potrebno porabiti. 😂😃 Namreč stran pa ne bomo metali, ane... 👍😉
Med gledanjem kulinarično potopisnih oddaj velikokrat dobim kakšno idejo. Občasno gredo v realizacijo. Kar se tiče sestavljanja različnih sestavin mi predvsem zelo blizu ameriški stajl, kakor rečem njihovim mešanicam. Predvsem za ljudi v Evropi so kombinacije malo pre ekstremne. Sploh zato ker kombinacija tako kalorična... 😂😋 Moja kreacija iz krompirjevega čipsa je pogled na ameriško hitro prehrano... Torej kako Blaž vidi čips po ameriško ⏩TUKAJ⏪. Dvorni preizkuševalci in tudi moji gosti, kljub kalorijam zelo navdušeni...😋😋
V nekaterih slovenskih picerijah se v ponudbi da zaslediti pice z ocvrtim krompirčkom alias pomfrijem. Tega okusa še nisem preizkusil, velikokrat opazil v kulinaričnih oddajah to kombinacijo in ker veljam bolj za firbčno sorto bilo potrebno poizkusit. 😂😂😂 Moja nastala kombinacija je z eno besedo yummmmmmm... 😋😋
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
| ||||||||||
Za začetek se potrebuje popolno testo. Bolj podrobno o pripravi testa z napotki in nasveti ⏩TUKAJ⏪
|
1. V posodico nalijemo mlačno vodo. Dodamo drobljeni sveži kvas in premešamo, da se raztopi.
DELOVNI NAMIG Sveži kvas lahko nadomestite s suhim kvasom - 12 g.
2. V skledo stresemo gladko moko. Dodamo sol in premešamo.
3. Moko prelijemo s kvasnim nastavkom. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Na delovno površino stresemo ostro moko. Dodamo testno gmoto in vgnetemo prožno testo. Oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z oljčnim oljem. V njo nato postavimo hlebček in še njega premažemo z oljem. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi počivati eno uro.
4. Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na štiri enake dele in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut. Nato hlebčke razvlečemo v obliko kroga.
6. Krompir očistimo, narežemo na majhne kocke, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo. Zlato rumeno ocvremo. Ocvrt krompirček položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Nato krompirček začinimo s ščepom soli.
7. Pripravljeno testno podlogo premažemo s sesekljanim paradižnikom iz konzerve. Začinimo (sol, poper, paprika, majaron). Potrosimo z ocvrtim krompirčkom in obložimo s tankimi rezinami čebule, česna in slanine. Potrosimo s sirom mocarela.
8. Pečemo v ogreti pečici na 195 stopinj 14 minut.
9. Pečeno pico pred serviranjem obložimo s solatko. Mlado špinačo začinimo z naribanim parmezanom, soljo, oljčnim oljem in limoninim sokom. Premešamo.
DELOVNI NAMIG - TESTO Količina zadostuje za 4 velike ali 6 srednje velikih pic. Del testa po oblikovanju hlebčkov lahko takoj shranite v hladilnik ali v zamrzovalno skrinjo. Testo iz hladilnika naj bo pred uporabo 20 minut na sobni temperaturi. Zamrznjeno testo pred uporabo pokrito odtalite in počakate, da dobi sobno temperaturo.
DELOVNI NAMIG - PEKA Pri peki pice velja opozorilo izbere temperature, saj le vi poznate svojo pečico kako se obnaša. Načeloma se mora pica peči na čim višji temperaturi. Jaz svojo ventilacijsko pečico že dodobra spoznal in če želim hrustljavi rezultat oz. kakšen mi najbolj všečen tejst pice pečem po navedeni temperaturi.
Ni komentarjev
Objavite komentar