Popolni okusi za kosilo ali večerjo!
Sočnost in okus, ki bo spomnil na lazanjo!
Že na začetku lahko zapišem, da je mesno peteršiljev nadev zelo navdušil tako mene kot dvorne preizkuševalce. Mesni nadev po spodnjem receptu lahko med drugim uporabite brez zadržkov pri pripravi lazanje, musake, kanelona, meznega zvitka iz kvašenega testa...
DELOVNI NAMIG - KANELON Palačinko nadevate, zavijete in povaljate v moki, jajcu ter krušnih drobtinah (dunajsko paniranje). Sledi samo še cvrtje. Lahko pa pripravite tudi nekoliko bolj zdravo verzijo. Nadevane in zavite palačinke zložite v pekač, potrosite z ribanim sirom in zapečete. Slednjo jed lahko še dodatno obogatite s paradižnikovo omako. Kanelone v pekaču prelijete z omako, potrosite z ribanim sirom in zapečete, da se sir stopi in dobi zlato rjavo barvo.
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Zelenjavo očistimo (gomolj peteršilja, čebula, paprika, paradižnik) in naribamo na srednji nastavek. Stresemo v kozico. Dodamo mleto meso, pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 10 minut. Dodamo jušno kocko, začimbe, zalijemo s 100 ml vode in kuhamo toliko časa, da tekočina izhlapi. Med kuhanjem večkrat premešamo. Odstavimo.
2. V kozico položimo maslo in ga stopimo. Dodamo moko, premešamo in zalijemo s hladnim mlekom. Ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico kuhamo 3 minute, da se zgosti in nastane kremno gladka zmes (bešamel). Odstavimo in primešamo po ščep soli in muškatnega oreščka.
3. Mesni osnovi dodamo bešamel in dobro premešamo.
4. Pekač premažemo z maslom in obložimo z listnatim testom. Nato v pekač stresemo nadev in enakomerno porazdelimo po celotni površini.
5. Pito pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 37 minut. Pito pred serviranjem pustimo par minut v pekaču, da se umiri.
Ni komentarjev
Objavite komentar