Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Peteršiljeva pita z mletim mesom

Sočnost in okus, ki bo spomnil na lazanjo! Mesni nadev po spodnjem receptu lahko med drugim uporabite brez zadržkov pri pripravi lazanje, musake, kanelona, meznega zvitka iz kvašenega testa...
0


Popolni okusi za kosilo ali večerjo!

Sočnost in okus, ki bo spomnil na lazanjo!


Že na začetku lahko zapišem, da je mesno peteršiljev nadev zelo navdušil tako mene kot dvorne preizkuševalce. Mesni nadev po spodnjem receptu lahko med drugim uporabite brez zadržkov pri pripravi lazanje, musake, kanelona, meznega zvitka iz kvašenega testa...
DELOVNI NAMIG - KANELON  Palačinko nadevate, zavijete in povaljate v moki, jajcu ter krušnih drobtinah (dunajsko paniranje). Sledi samo še cvrtje. Lahko pa pripravite tudi nekoliko bolj zdravo verzijo. Nadevane in zavite palačinke zložite v pekač, potrosite z ribanim sirom in zapečete. Slednjo jed lahko še dodatno obogatite s paradižnikovo omako. Kanelone v pekaču prelijete z omako, potrosite z ribanim sirom in zapečete, da se sir stopi in dobi zlato rjavo barvo.
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

ZAVITEK LISTNATEGA TESTA

NADEV
MLETO MESO
GOMOLJ PETERŠILJA
ČEBULA
PODOLGOVATA RDEČA PAPRIKA
PARADIŽNIK

ZAČIMBE
GOVEJA JUŠNA KOCKA
SOL
GROBO MLETI POPER
ČESEN GRANULAT
LUŠTREK
MUŠKATNI OREŠČEK
MAJARON
OLJČNO OLJE

BEŠAMEL
MASLO
MOKA
MLEKO

275 g


500 g
140 g
140 g
90 g
140 g


kos
čajna žlica
ščep
1/2 čajne žlice
ščep
ščep
ščep



70 g
30 g
300 ml

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
4 osebe

RECEPT PRIPRAVLJEN ZA
pekač premera 30 cm

ČAS PEKE
38 minut

TEMPERATURA PRI PEKI
185 stopinj


...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno


ALERGENI
laktoza
gluten
1. Zelenjavo očistimo (gomolj peteršilja, čebula, paprika, paradižnik) in naribamo na srednji nastavek. Stresemo v kozico. Dodamo mleto meso, pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 10 minut. Dodamo jušno kocko, začimbe, zalijemo s 100 ml vode in kuhamo toliko časa, da tekočina izhlapi. Med kuhanjem večkrat premešamo. Odstavimo.

2. V kozico položimo maslo in ga stopimo. Dodamo moko, premešamo in zalijemo s hladnim mlekom. Ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico kuhamo 3 minute, da se zgosti in nastane kremno gladka zmes (bešamel). Odstavimo in primešamo po ščep soli in muškatnega oreščka.

3. Mesni osnovi dodamo bešamel in dobro premešamo.

4. Pekač premažemo z maslom in obložimo z listnatim testom. Nato v pekač stresemo nadev in enakomerno porazdelimo po celotni površini. 

5. Pito pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 37 minut. Pito pred serviranjem pustimo par minut v pekaču, da se umiri.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo