Hrustljavo, sočno in tak okusno!
Nadev pice vsekakor pomemben del, a pika na "i" vsekakor testo.
Pri testu imamo ljudje različne zahteve. Nekateri želijo bolj kruhastega, nekateri čim tanjšega... In tudi pri nadevu smo si dokaj različni. Nekateri bogato, a drugi skromno obloženo. Za pravo pico velja nenapisano pravilo omaka plus štirje dodatki.
Meni je najljubša pica s testom, ki ni kruhast in s tem posledično, da je čim tanjši. Kar se tiče nadeva pa si želim predvsem "žmohnost", kakor jaz pravim svoji verziji nadeva. Namreč zelo rad podvojim količino omake (pelati ali paradižnikove kocke v lastnem soku). Pa začimbe? Večina si ne predstavlja pice brez origana. Meni okus le tega ni najljubši in se ga v privat prehrani izogibam. Če bi kdo brskal po moji polici z začimbami bi našel "svašta nešto", a origana ne.
Pri pripravi paradižnikove omake uporabim majaron, kajenski poper, sol, muškatni orešček, česen granulat in če na polici še luštrek. Sir? V večini primerov uporabim mocarelo. Občasno pa uporabim sire, ki so mi po toplotni obdelavi "top" okusa. To so čedar, parmezan in topljeni sir za mazanje v obliki trikotnika.
PS Recept za testo sem sestavil na podlagi mojih želja, v kar se med drugim uvršča tudi struktura...
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V posodico nalijemo mlačno vodo. Dodamo drobljeni sveži kvas in premešamo, da se raztopi.
DELOVNI NAMIG Sveži kvas lahko nadomestite s suhim kvasom - 12 g.
2. V skledo stresemo gladko moko. Dodamo sol in premešamo.
3. Moko prelijemo s kvasnim nastavkom. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Na delovno površino stresemo ostro moko. Dodamo testno gmoto in vgnetemo prožno testo. Oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z oljčnim oljem. V njo nato postavimo hlebček in še njega premažemo z oljem. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi počivati eno uro.
4. Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na štiri enake dele in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut. Nato hlebčke razvlečemo v obliko kroga.
5. Pelate z vilico pretlačimo, začinimo in premažemo pripravljeno podlogo za pico.
6. Obložimo z rezinami slanine, kumare, čebule in paprike. Nato na podlogo položimo še topljeni sir za mazanje v obliki trikotnika in potrosimo s parmezanom.
7. Pečemo v ogreti pečici na 195 stopinj 14 minut.
DELOVNI NAMIG - TESTO Količina zadostuje za 4 velike ali 6 srednje velikih pic. Del testa po oblikovanju hlebčkov lahko takoj shranite v hladilnik ali v zamrzovalno skrinjo. Testo iz hladilnika naj bo pred uporabo 20 minut na sobni temperaturi. Zamrznjeno testo pred uporabo pokrito odtalite in počakate, da dobi sobno temperaturo.
DELOVNI NAMIG - PEKA Pri peki pice velja opozorilo izbere temperature, saj le vi poznate svojo pečico kako se obnaša. Načeloma se mora pica peči na čim višji temperaturi. Jaz svojo ventilacijsko pečico že dodobra spoznal in če želim hrustljavi rezultat oz. kakšen mi najbolj všečen tejst pice pečem po navedeni temperaturi.
Ni komentarjev
Objavite komentar