Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji file z avokadom

HITRO IN OKUSNO KOSILO ALI VEČERJA: pride moment, ko razsaja lenoritis in ste lačni. Kombinacija piščanjčjega fileja in avokada popolna ideja...
0


Kosilo ali večerja kar iz ponve!


Ma mogoče pride kak dan, ki se vam niti slučajno ne da prav na veliko plesat med lonci ob štedilniku.

No ja 😀😁😂 meni pride tudi ta dan. Nisem niti ljubitelj pomivanje posode in če se le da zadeve poenostavim. Kako se torej izogniti, da kuhna ni v rasulu? 😛😜😝 Razlogi torej našteti zakaj nastala naslednja receptura iz sklopa #ŠmeksiŽmah. 😋😍

STATISTIKA UPORABE POSODE 😂😁 IN PRIPOMOČKOV OD ZAČETKA DO KONCA PRIPRAVE: deska za rezanje, nož, nož za lupljenje krompirja, ponev, džezva in jedilna vilica. 👍 No ja, res da ponev odporna tudi na kovinski pribor, a jedilnega noža vse eno nisem uporabil. Drugače bi bilo potrebno tudi njega pomiti... 😲😂😄


ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

PIŠČANČJI FILE
AVOKADO
JAJCE
NARIBAN SIR
ČEŠNJEV PARADIŽNIK
OLJČNO OLJE

ZAČIMBE
SOL
KAJENSKI POPER
LUŠTREK

PRILOGA
KUS KUS
VRTNA KREŠA
LIMONA
150 g
kos
kos
60 g
pest




ščep
ščep


60 g
šopek
polovica

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
Po osebi

ČAS PEKE
17 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
jajca, laktoza
1. Piščančji file operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in po sredini zarežemo, da dobimo zrezek. Nato ga začinimo s soljo, kajenskim poprom in luštrekom.

2. Zrezek postavimo v ponev, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj. Pečemo 10 minut.

3. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Nato ga narežemo na rezine, pokapamo z limoninim sokom in solimo. Premešamo.

4. Piščančji zrezek obložimo z rezinami avokada, priložimo češnjev paradižnik. Na vrh ubijemo jajce in potrosimo s sirom. Postavimo nazaj v pečico. Pečemo 7 minut.

5. K pečenemu fileju priložimo kus kus in vrtno krešo. Pokapamo z limoninim sokom.

Kot prilogo uporabil kus kus, ki ne potrebuje veliko časa za pripravo in se potrebuje le džezva za kuhanje kave. Za pripravo 60 g kus kusa potrebujete 100 ml vode, ščep soli in žlico oljčnega olja. Ob kosilu ali večerji zelo redko izpustim skledo solate. In ker šlo za lenoritis in posledično minimalizacijo posode 😊😀😉 priložil kar šop vrtne kreše, ki trenutno uspešno uspeva na okenski polici. Mimogrede krešo je možno vzgojiti na popolnoma enostaven način. Uspeva tudi takemu antitalentu kot jaz za vrtičkanje. 🙈🙉🙊 Kako vzgojiti krešo doma v cvetličnem loncu? Moj postopek vzgoje si lahko ogledate ⇝TUKAJ⇜


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo