Kosilo ali večerja kar iz ponve!
Ma mogoče pride kak dan, ki se vam niti slučajno ne da prav na veliko plesat med lonci ob štedilniku.
No ja 😀😁😂 meni pride tudi ta dan. Nisem niti ljubitelj pomivanje posode in če se le da zadeve poenostavim. Kako se torej izogniti, da kuhna ni v rasulu? 😛😜😝 Razlogi torej našteti zakaj nastala naslednja receptura iz sklopa #ŠmeksiŽmah. 😋😍
STATISTIKA UPORABE POSODE 😂😁 IN PRIPOMOČKOV OD ZAČETKA DO KONCA PRIPRAVE: deska za rezanje, nož, nož za lupljenje krompirja, ponev, džezva in jedilna vilica. 👍 No ja, res da ponev odporna tudi na kovinski pribor, a jedilnega noža vse eno nisem uporabil. Drugače bi bilo potrebno tudi njega pomiti... 😲😂😄
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Piščančji file operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in po sredini zarežemo, da dobimo zrezek. Nato ga začinimo s soljo, kajenskim poprom in luštrekom.
2. Zrezek postavimo v ponev, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj. Pečemo 10 minut.
3. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Nato ga narežemo na rezine, pokapamo z limoninim sokom in solimo. Premešamo.
4. Piščančji zrezek obložimo z rezinami avokada, priložimo češnjev paradižnik. Na vrh ubijemo jajce in potrosimo s sirom. Postavimo nazaj v pečico. Pečemo 7 minut.
5. K pečenemu fileju priložimo kus kus in vrtno krešo. Pokapamo z limoninim sokom.
Kot prilogo uporabil kus kus, ki ne potrebuje veliko časa za pripravo in se potrebuje le džezva za kuhanje kave. Za pripravo 60 g kus kusa potrebujete 100 ml vode, ščep soli in žlico oljčnega olja. Ob kosilu ali večerji zelo redko izpustim skledo solate. In ker šlo za lenoritis in posledično minimalizacijo posode 😊😀😉 priložil kar šop vrtne kreše, ki trenutno uspešno uspeva na okenski polici. Mimogrede krešo je možno vzgojiti na popolnoma enostaven način. Uspeva tudi takemu antitalentu kot jaz za vrtičkanje. 🙈🙉🙊 Kako vzgojiti krešo doma v cvetličnem loncu? Moj postopek vzgoje si lahko ogledate ⇝TUKAJ⇜
Ni komentarjev
Objavite komentar