Hitra sestava okusnega obroka!
V obdobju piknikov slovenski trgovci ponujajo kopico verzij čevapčičev!
Čevapčiči so ena od glavnih sestavin pri pikniku, a jih lahko pripravimo tudi drugače. Danes ponujam rešitev v obliki pite s polnjenim robom, za katero potrebujete le 5 minut priprave.
Mesne pripravke iz mletega mesa lahko uporabite pri pripravi kosila ali večerje na kopico načinov. Med drugim lahko pripravite ↬PITA ZA OČI↫ ali pa recimo ↬POGAČA ČEVAP↫. Mogoče pa ob prebiranju omenjenih receptov dobite kakšno novo idejo. Skratka možnosti je nešteto in se lahko popolnoma prepustite kulinarični domišljiji.Recept spada v kolekcijo ↬NOR NA PITE↫, a ustvarjena med drugim ker v veliki večini zelo preprosta priprava in se lahko popolnoma prepustim kulinarični domišljiji.
VIDEO POGLED V PRIPRAVO SLASTNE PITE
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
| ||||||||||
1. Listnato testo razvijemo in v kotih testa naredimo zareze, dolžine približno štiri centimetre.
2. Na listnatem testu iz čevapčičev naredimo pravokotnik, ki sega približno štiri centimetre od zunanjega roba. Nato čevapčiče premažemo z gorčico. Z zunanjimi robovi testa pokrijemo le te. V notranjosti kjer se testo stika s prsti nežno pritisnemo, da se zlepi.
3. Notranji del podloge za pito premažemo s sirnim namazom.
4. Zelenjavo očistimo, narežemo (kumare, papriko in mlado čebulo na tanjše kolobarje, češnjev paradižnik pustimo cel), začinimo in premešamo.
5. S pripravljeno zelenjavo nadevamo podlogo za pito. Obložimo s koščki sira čedar in potrosimo s parmezanom. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 22 minut.
Valjano listnato testo je zavito v papir za peko. Med pripravo ga ne odstranite, da boste lažje pripravljeno pito iz delovne površine preložili na pekač. Pečete s papirjem za peko.
6. Pito vzamemo iz pečice. Na njo ubijemo tri jajca, postavimo nazaj v pečico in pečemo še šest do osem minut (čas izberete na podlagi tega kako zapečena jajca želite imeti na piti).
7. Pito pred serviranjem obložimo z vrtno krešo.
PS Uporabite lahko tudi rukolo, mlado špinačo, motovilec...
Ni komentarjev
Objavite komentar