Nežno kiselkast okus za pomladno poletne dni!
Nežno kiselkast okus rabarbare se odlično dopolnjuje s krhkim testom, katerega del je vaš najljubši sirni namaz.
Pomladno poletna kombinacija, predvsem za tiste, ki obožujejo kiselkasto osvežujoče okuse. Če bi med pripravo imel doma jagode bi jih vsekakor dodal nadevu. Namreč rabarbara in jagode so za mene popolna in zelo okusna kombinacija.
Naj omenim, da se stebla rabarbare nabirajo do sredine junija, saj kasneje namreč vsebujejo že preveč oksalne kisline. Velja tudi opozorilo, da listi le te niso užiti ker vsebujejo veliko količino oksalne kisline. Kislina z drugimi toksini namreč sproži težave pri presnovi kalcija v našem organizmu, kar pa lahko vodi do zastrupitve in celo do anafilaktične reakcije, pri pogostem uživanju.
Okus rabarare meni osebno zelo všečen in ko je njena sezona jo vedno kupim nekoliko več. Živilo je primerno tudi za zamrzovanje. Stebla se olupijo, narežejo na manjše koščke in zamrzne. Že kot vajenec se začel srečevati z njo in v vsem tem obdobju do danes je tudi že nastalo kar nekaj receptov z mojim priokusom. Potica, pita z jabolki ... Recepte si lahko ogledate ↬TUKAJ↫
Okus rabarare meni osebno zelo všečen in ko je njena sezona jo vedno kupim nekoliko več. Živilo je primerno tudi za zamrzovanje. Stebla se olupijo, narežejo na manjše koščke in zamrzne. Že kot vajenec se začel srečevati z njo in v vsem tem obdobju do danes je tudi že nastalo kar nekaj receptov z mojim priokusom. Potica, pita z jabolki ... Recepte si lahko ogledate ↬TUKAJ↫
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
| ||||||||||
1. V posodo multipraktika položimo nož za rezanje / sekljanje. Nato v posodo stresemo sestavine za krhko testo s sirnim namazom (moka, sol, hladno maslo narezano na kocke, hladen sirni namaz, hladna voda). Nato na hitro z vklopi in izkopi multipraktika umešamo krhko testo.
2. Testo stresemo na delovno površino, oblikujemo hlebček in zavijemo v folijo za živila. Za 45 minut postavimo v hladilnik.
3. Krhko testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v pravokotnik na debelino približno tri do štiri milimetre.
DELOVNI NAMIG: KRHKO TESTO IMATE LAHKO SHRANJENO V HLADILNIKU DO 4 DNI. PRED UPORABO GA NEKAJ MINUT PUSTITE NA SOBNI TEMPERATURI, DA GA BOSTE LAŽJE RAZVALJALI. DRUGAČE GA LAHKO UPORABITE TAKO ZA SLADKI KOT SLANI NADEV.
4. Razvaljano testo premažemo s kislo smetano. Potrosimo z očiščeno in narezano rabarbaro, na majhne koščke ter kristalnim sladkorjem. Zavijemo v zavitek. Nato ga razrežemo na kolobarje širine en centimeter in pol.
5. Kolobarje postavimo s presledki na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 27 minut.
6. Pečeno pecivo pustimo na pekaču, da se ohladi. Nato ga dobro povaljamo v mletem sladkorju.
Ni komentarjev
Objavite komentar