Puhasto in sočno!
Nov dan, nov teden, nov mesec, a tudi svež recept!
Prvi recept v mesecu juniju že nekoliko nakazuje, da so poletje, sonce, morje, plaža... počasi bliža. 😉💖 V osnovi za nadev uporabil "morsko", a vsekakor lahko pripravite in prilagodite nadev po svojem okusu.
Ena od osnov je lahko tudi tuna s konzerve. Odcejena tuna, koruza, majoneza, kisla smetana in začimbe. Pri pripravi nadeva se prepustite svoji kulinarični domišljiji in med drugim ideja še pica nadev, bolonez, sirni, zelenjavni... Veliko možnosti torej, ki se bodo odlično ujele s puhasto in sočno štručko.
HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO MORSKIH ŠTRUČK!
|
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Mleko sobne temperature nalijemo v posodico, dodamo suhi kvas in premešamo, da se razpusti.
2. Moko stresemo v skledo. Dodamo sol, sladkor in premešamo. Prelijemo s kvasnim nastavkom. Dodamo jajce in zmešamo z leseno žlico v testno gmoto. Nato dodamo maslo sobne temperature narezano na kocke. Z leseno žlico stepamo oz. vmešavamo, da se sestavine združijo. Stresemo na pomokano delovno površino in vgnetemo prožno testo. Hlebček testa postavimo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut.
3. Testo stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut.
4. Papriko in stebelno zeleno operemo, osušimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo narezane palčke surimi, razdrobljen file prekajene postrvi, majonezo, začimbe in premešamo.
5. Hlebček testa razvaljamo v krog debeline pol centimetra. Na sredino položimo šestino nadeva in oblikujemo kroglico (Zunanje robove testa dvignete, stisnete, da se testo zlepi ter obrnete. Z dlanjo nežno krožite po nadevanem testu, da dobite obliko kroga.). Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno. Hlebčke postavimo s presledki na pekač, pokrijemo in pustimo stati 45 minut.
6. Hlebčke testa premažemo z vodo. Nato s škarjami na vrhu zarežemo križ. V odprtino položimo dober ščep naribane mocarele. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 25 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar