Hitro in slastno!
Pred nami obdobje, v katerem lahko uporabimo breskve na nešteto načinov!
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Breskve operemo pod hladno tekočo vodo, prepolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.
2. Listnato testo razvijemo in naredimo rob.
3. Pripravljeno podlogo za pito obložimo z rezinami breskve. Pito postavimo na pekač.
4. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 30 minut.
5. Pečeno pito potrosimo z mandljevimi lističi in pokapamo s karamelo.
Karamelo pripravite tik pred uporabo. V kozico stresete kristalni sladkor. Segrevate toliko časa, da nastane svetlo rjava tekočina. Zalijete z vodo in kuhate toliko časa, da se karamela stopi in poveže z vodo. Nato takoj pokapate pečeno pito.
Ni komentarjev
Objavite komentar