Malček sestavin, preprosta priprava in popoln užitek!
Zavitek z bučnimi semeni je okusna ideja tudi za poletne dni!
Malček napotkov. 😉😋 Pri pripravi zavitka uporabil bučna semena, ki so že pražena in fino mleta. Kupiti se jih da v večini bolje založenih trgovin. Jaz osebno jih kupujem v Hofru. Seveda lahko kupite bučna semena, jih prepražite na ponvi brez dodatkov in nato zmeljete. In še kar se tiče listnatega testa. Uporabil en zavitek. Osebno kupujem že valjanega in v večini primerov je zavitek teže 275 g. Lahko pa med nakupovanjem pade malček koncentracija in konča v nakupovalni košari napačen zavitek testa. Pa smo spet tam 😂😁😂 Blaž zna biti baksuz ja... 😎 Se meni to zgodilo ja... Naprej pa raj nebi. 😖
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Skuto stresemo v skledo. Dodamo jajci, sladkor, pražena in fino mleta bučna semena in pšenični zdrob. Dobro premešamo.
2. Listnato testo razvijemo. Po sredini razporedimo skutin nadev. S spodnjim delom testa prekrijemo nadev. Premažemo z vodo in nato čez nadev položimo še zgornji del testa. Zavitek obrnemo in položimo na pekač. Premažemo z vodo in potrosimo z bučnimi semeni. Zavitke nekajkrat preluknjamo z zobotrebcem.
3. Pečemo na 190 stopinj, 32 minut. Pred serviranjem zavitek ohladimo.
UPORABA PŠENIČNEGA ZDROBA: Pri večini jedi pri katerih je glavna sestavina skuta uporabil zdrob. Namreč izdelki iz skute med termično obdelavo narastejo, a ko se začnejo ohlajati padejo skupaj. Če se uporabi pšenični zdrob vse skupaj ublaži in dobimo poln izgled. Se izognemo tako imenovanim luknjam... Predvsem priporočam uporabo pri izdelkih v katerih uporabimo skuto v kombinaciji s kvašenim ali listnatim testom.
Ni komentarjev
Objavite komentar