Okusen zajtrk v štirih minutah!
Pravijo, da se dan po jutru pozna in da najpomembnejši obrok dneva zajtrk!
Moja malenkost prisega na sadje in to izključno ne zelena in kisla jabolka. Granny Smith so zakon 😋😋 !! To navado prakticiram že dobra tri leta, a se je še nisem prenajedel. 😂😂😂
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V ponev nalijemo smetano. Dodamo jajca, tartufato in začimbe. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da jajca zakrknejo. Odstavimo. Primešamo češnjev paradižnik narezan na štiri dele.
2. Koruzno tortiljo popečemo (na vsaki strani 20 sekund). Nato jo po sredini nadevamo s pripravljenim nadevom in prepognemo. Postopek ponovimo z drugo tortiljo.
DODAJANJE SMETANE namesto smetane za kuhanje lahko uporabite sladko smetano. Z dodajanjem "laktoze" boste dobili kremni okus.
DODAJANJE ČESNA GRANULAT za polnejši okus dodajte suh grobo mleti česen. S tem boste dobili polnejši okus umešanih jajc in poudarili okus tartufov. Ob uporabi česna v omenjeni obliki odpade bojazen, da bi bil zadah...
DODAJANJE ZAČIMBE ZA SOLATNI PRELIV osebno v kuhinji zelo redko uporabljam različne koncentrate in podobne pripravke za dvigovanje okusov. Okuse lovim z začimbami. Ljudje pri kuhi uporabljamo različne začimbe. Jaz za polnejši okus velikokrat pri kuhanju uporabljam začimbe za solatni preliv. Na trgovskih policah najdete različne kombinacije začimb za solate. Jaz uporabljam izključno tisto, ki vsebuje luštrek. Luštrek spada med moje najljubše začimbe in če le gre ga uporabim. 😂😋 Seveda v isto skupino spada še majaron in muškatni orešček. Goveje juhe brez teh treh začimb ni...
Ni komentarjev
Objavite komentar