Hrustljavo s sočno sredico!
Goveji čevapčiči v koruzni srajčki tudi kot popolna ideja za prigrizek na zabavi!
Trije hitri namigi za omake: MAJONEZNA majonezi dodate polnozrnato gorčico, cvetlični med, česen granulat, limonin sok, poper in sol KISLA SMETANA kisli smetani dodate bučno olje in sol KOKTEJL kečapu dodate majonezo - 1:1
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V skledo stresemo suhe sestavine (koruzni zdrob, moka, pecilni prašek, sladkor, poper, sol) in premešamo. Jajce razžvrkljamo, prilijemo mleko in dobro premešamo. Mokri del prelijemo preko suhega dela in dobro premešamo. Pustimo stati na sobni temperaturi 10 minut.
2. Čevapčiče nabodemo na lesene palčke za ražnjiče.
Leseno palčko po dolžini zabodete do sredine čevapčiča ali živila, ki ste ga izbrali.
3. Olje za cvrtje segrejete na temperaturo 180 stopinj.
4. Čevapčič na leseni palčki pomočite v testo in dvignete nad skledo. Z rahlimi vrtljaji levo in desno odstranite odvečno testo. Položite v vroče olje, tako da je čevapčič prekrit in preštejete do 20. Nato spustite s palčko v olje in ocvrete. Postopek ponavljate, da ocvrete vsa pripravljena nabodala.
PS Z zgoraj opisanim postopkom za cvrtje boste preprečili, da se vam nabodala ne primejo na mrežo od friteze.
Ni komentarjev
Objavite komentar