Še ena jed iz sklopa "brez mesna jed", ki bo navdušila kot glavna jed!
Jajčevec je zelenjava, ki jo ljudje obožujejo ali naredijo križ.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Konzervo pelatov nalijemo v kozico. Dodamo očiščeno in na manjše kose narezano zelenjavo (korenje, čebula, koleraba, gomolj zelene in peteršilja). Začinimo (po čajno žlico: sol, česen, sladkor, majaron, dimljena sladka paprika, temna sojina omaka // po ščep: poper, muškatni orešček). Zalijemo z vodo (količina - velikost konzerve). Ko zavre kuhamo 25 minut.
Omako s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Kozico postavimo nazaj na štedilnik. Ko zavre prilijemo jedilni koruzni škrob (čajna žlica) raztopljen v 80 ml hladne vode. Kuhamo 3 minute.
Končano omako po potrebi dosolite ali dodate še malenkost sladkorja, če ima kiselkast priokus. Namreč količina sladkorja je odvisna od vrste pelatov, ki jih uporabite.
2. Jajčevec narežemo na kolobarje debeline en centimeter. Začinimo s soljo in poprom. Kolobarje povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in v krušnih drobtinah. Ocvremo.
3. V ognjevarno posodo za eno osebo položimo kos ocvrtega jajčevca. Nanj položimo rezino paradižnika, list sveže bazilike in potrosimo z ribano mocarelo. Prekrijemo s kosom jajčevca in ponavljamo postopek, da v zloženki uporabimo skupaj pet kosov jajčevca. Prelijemo s paradižnikovo omako in potrosimo z ribano mocarelo.
Postopek ponovimo še pri ostalih treh pekačih za eno osebo.
4. Pekače postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 10 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar