Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Paremski Jajčevec

Okusna italijanska jed, v moji verziji, ob kateri ne boste pogrešali mesa...
 

Še ena jed iz sklopa "brez mesna jed", ki bo navdušila kot glavna jed!

Jajčevec je  zelenjava, ki jo ljudje obožujejo ali naredijo križ.

Vmesne možnosti ni. Moja trditev je osnovana na podlagi dolgoletnih izkušenj. Jajčevec je v moji kuhinji ena ljubših vrtnin. Pri termični pripravi le tega je potrebno nekoliko več pozornosti. Zelenjava se servira v večini primerov kot ocvrta, pečena ali nadevana. Meni osebno je zelo okusen tudi v obliki kremnega pireja.

Že kar nekajkrat bil v situaciji, da oseba že v naprej odklanja jed z jajčevca in to z razlogom na podlagi predhodnih izkušenj. Jajčevec potrebuje zaradi svoje sestave nekoliko več maščobe pri pripravi in tudi termično mora biti dobro obdelan. Namreč zelo hitro se lahko zgodi, da ima končni rezultat trpek oz. grenak priokus.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

JAČEVEC

PARADIŽNIK

SIR MOCARELA

LISTI BAZILIKE

 

PANIRA

MOKA

JAJCE

KRUŠNE DROBTINE

 

OMAKA

PELATI - konzerva 400 g

KORENJE

ČEBULA

KOLERABA

GOMOLJ ZELENE

GOMOLJ PETERŠILJA

 

ZAČIMBE

SOL

ČESEN GRANULAT

TRIBARVNI GROBO MLETI POPER

SLADKOR

MAJARON

MUŠKATNI OREŠČEK

TEMNA SOJINA OMAKA

DIMLJENA SLADKA PAPRIKA

KORUZNI JEDILNI ŠKROB

2 kosa

2 kosa

350 g

 

 

 

 

 

 

 


kos

1 kom

1 kom

120 g

120 g

kos

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

4 osebe

 

ČAS RIPRAVE

35 minut

 

TEMPERATURA PEČICE

190 stopinj

 

ČAS PEKE

10 minut

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Konzervo pelatov nalijemo v kozico. Dodamo očiščeno in na manjše kose narezano zelenjavo (korenje, čebula, koleraba, gomolj zelene in peteršilja). Začinimo (po čajno žlico: sol, česen, sladkor, majaron, dimljena sladka paprika, temna sojina omaka // po ščep: poper, muškatni orešček). Zalijemo z vodo (količina - velikost konzerve). Ko zavre kuhamo 25 minut. 

Omako s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Kozico postavimo nazaj na štedilnik. Ko zavre prilijemo jedilni koruzni škrob (čajna žlica) raztopljen v 80 ml hladne vode. Kuhamo 3 minute. 

Končano omako po potrebi dosolite ali dodate še malenkost sladkorja, če ima kiselkast priokus. Namreč količina sladkorja je odvisna od vrste pelatov, ki jih uporabite.  

2. Jajčevec narežemo na kolobarje debeline en centimeter. Začinimo s soljo in poprom. Kolobarje povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in v krušnih drobtinah. Ocvremo.

3. V ognjevarno posodo za eno osebo položimo kos ocvrtega jajčevca. Nanj položimo rezino paradižnika, list sveže bazilike in potrosimo z ribano mocarelo. Prekrijemo s kosom jajčevca in ponavljamo postopek, da v zloženki uporabimo skupaj pet kosov jajčevca. Prelijemo s paradižnikovo omako in potrosimo z ribano mocarelo. 

Postopek ponovimo še pri ostalih treh pekačih za eno osebo.

4. Pekače postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 10 minut.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo