Osvežujoča jed!
Idejo za spodnji recept dobil ob prebiranju slik italijanske specialitete!
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V posodico nalijemo mlačno vodo. Dodamo drobljeni sveži kvas in premešamo, da se raztopi.
DELOVNI NAMIG Sveži kvas lahko nadomestite s suhim kvasom - 12 g.
2. V skledo stresemo gladko moko. Dodamo sol in premešamo.
3. Moko prelijemo s kvasnim nastavkom. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Na delovno površino stresemo ostro moko. Dodamo testno gmoto in vgnetemo prožno testo. Oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z oljčnim oljem. V njo nato postavimo hlebček in še njega premažemo z oljem. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi počivati eno uro.
4. Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na štiri enake dele in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut. Nato hlebčke razvlečemo v obliko elipse debeline centimeter. Potrosimo z naribano mocarelo.
DELOVNI NAMIG Količina zadostuje za 4 velike ali 6 srednje velikih elips. Del testa po oblikovanju hlebčkov lahko takoj shranite tudi v zamrzovalno skrinjo. Zamrznjeno testo pred uporabo pokrito odtalite in počakate, da dobi sobno temperaturo.
6. Testo položimo s presledki na pekač. Pečemo na 200 stopinj 12 minut.
OMAKA Češnjev paradižnik operemo, osušimo, prepolovimo in z roko pretlačimo. Dodamo na tanke rezine narezan česen in sesekljano baziliko. Prelijemo z oljčnim oljem in začinimo s soljo (zvrhana čajna žlica). Dobro premešamo, pokrijemo in do uporabe shranimo v hladilnik.
PRIPRAVA, SHRANJEVANJE: Priporočam, da se omaka pripravi vsaj en dan pred uporabo. Namreč okusi se po enem dnevu stanja dodobra povežejo in boste dobili veliko polnejši okus. V hladilniku imate lahko shranjeno do 7 dni.
PRELIV Balzamični kis nalijemo v kozico. Dodamo med, sojino omako, pomarančni sok in 4 žlice vode. Kuhamo toliko časa, da do polovice povre. Odstavimo in ohladimo.
SERVIRANJE Pica kruh na obeh straneh na hitro popečemo. Nanj položimo rukolo in pečen piščančji zrezek, ki smo ga začinili s soljo. Zrezek obložimo z omako in pokapamo s prelivom. Potrosimo s parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar