Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sacher slive

Sacher biskvit v kombinaciji s slivami je popoln jesenski užitek...

Čokoladna kocka s sezonskim sadjem!

Sacher kocke s slivami.

Pri sestavljanju spodnjega recepta kot osnovo uporabil čokoladni biskvit, ki je po sestavi in strukturi zelo podoben sacher biskvitu. Kot dodatek uporabil sezonsko sadje, ki je trenutno "IN". 😋

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

BISKVIT

OSTRA MOKA

ČOKOLADA ZA KUHANJE

MLEČNA ČOKOLADA

MASLO

JAJCA

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEVA PASTA

PECILNI PRAŠEK

 

NADEV

SLIVE

KRISTALNI SLADKOR

CIMET

 

DODATEK

SLADKA SMETANA

CIMET

 

230 g

130 g

100 g

230 g

9 kom

230 g

jedilna žlica

11 g

 

 

1 kg

100 g

čajna žlica

 

 

250 ml

ščep

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

10 oseb

 

ČAS RIPRAVE- TESTO

10 minut

 

TEMPERATURA PEČICE

185 stopinj

 

ČAS PEKE

42 minut

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

 

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Slive operemo, prepolovimo in odstranimo koščice. Potrosimo s kristalnim sladkorjem in cimetom. Premešamo. 

2. V skledo nalomimo čokolado. Dodamo na kocke narezano maslo. Raztopimo nad vodno soparo. Večkrat premešamo, da se sestavini povežeta. Odstavimo. Vmešamo kristalni sladkor in vanilijevo pasto. Nato dodamo še rumenjake in dobro premešamo, z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti.

3. Beljake stepemo v trd sneg, v moko vmešamo pecilni prašek.

4. V čokoladno zmes stresemo polovico stepenih beljakov in moko v katero smo zamešali pecilni prašek. Dobro premešamo. Nato na rahlo umešamo preostanek stepenih beljakov.

5. Zmes vlijemo v pekač, premazan z maslom in posut s krušnimi drobtinami.  Po potrebi poravnamo. Potrosimo z mariniranimi slivami. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 42 minut.

6. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Nato ga razrežemo na kocke in okrasimo s stepeno sladko smetano kateri smo med stepanjem dodali cimet.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo