#KvikTip
Ena od treh sestavin martinovega krožnika je "RDEČE ZELJE Z JABOLKI".
Na martinovanje, ki velja za dan veselja ob novi letini vina, veleva tradicija, da se servira pečena gos, mlinci in seveda dušeno rdeče zelje kot priloga.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Jušno kocko položimo v kozico in zalijemo s 300 ml vode. Ko zavre kuhamo 4 minute.
2. Rdeče zelje prepolovimo. Odstranimo korenski del in ga po dolgem razrežemo na širino dva centimetra. Nato še prečno, da dobimo kocke (približno 2*2 centimetra). Jabolka operemo, razrežemo na štiri dele in odstranimo peške. Nato krhlje narežemo na tanke lističe.
3. V kozici raztopimo maslo. Dodamo rdeče zelje, začinimo in dušimo 7 minut. Večkrat premešamo.
4. Zelje zalijemo z jušno osnovo, premešamo in pokrito dušimo 15 minut. Večkrat premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar