Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Martinovo zelje

Na martinovem krožniku, ob prazniku vina, ne sme na krožniku manjkati rdeče zelje z jabolki...

#KvikTip

Ena od treh sestavin martinovega krožnika je "RDEČE ZELJE Z JABOLKI".

Na martinovanje, ki velja za dan veselja ob novi letini vina, veleva tradicija, da se servira pečena gos, mlinci in seveda dušeno rdeče zelje kot priloga.


ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

RDEČE ZELJE

JABOLKA GRANNY SMITH

MASLO

SOL

KOKOŠJA JUŠNA KOCKA

MUŠKATNI OREŠČEK

ČRNI POPER

ČESEN GRANULAT

800 g (srednje velika glava)

2 kom

100 g masla

čajna žlica

1 kom

ščep

ščep

ščep

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA KOT PRILOGA  

5 oseb

 

ČAS PIPRAVE- dušenje

22 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

laktoza

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Jušno kocko položimo v kozico in zalijemo s 300 ml vode. Ko zavre kuhamo 4 minute.

2. Rdeče zelje prepolovimo. Odstranimo korenski del in ga po dolgem razrežemo na širino dva centimetra. Nato še prečno, da dobimo kocke (približno 2*2 centimetra). Jabolka operemo, razrežemo na štiri dele in odstranimo peške. Nato krhlje narežemo na tanke lističe.

3. V kozici raztopimo maslo. Dodamo rdeče zelje, začinimo in dušimo 7 minut. Večkrat premešamo.

4. Zelje zalijemo z jušno osnovo, premešamo in pokrito dušimo 15 minut. Večkrat premešamo.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo