Priljubljene, sladke ali slane!
Palačinke so svetovno priljubljena jed, ki se servirajo tako sladke kot slane.
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓
OSTRA MOKA AJDOVA MOKA JAJCE MLEKO VODA OLJE SOL PECILNI PRAŠEK
NADEV VIŠNJEV KOMPOT KRISTALNI SLADKOR JEDILNI KORUZNI ŠKROB | 80g 120 g 2 kom 180 ml 200 ml 20 ml ščep čajna žlica
680 g (en kozarec) 150 g dve žlici | PODROBNOSTI O RECEPTU ↓ količina 5 OSEB
čas priprave - zmes 3 MINUTE zahtevnostna stopnja ENOSTAVNO
alergeni GLUTEN, JAJCA, LAKTOZA |
1. Višnjev kompot vlijemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in zavremo. Dodamo jedilni koruzni škrob razmešan v nekaj žlicah hladne vode. Kuhamo 4 minute. Večkrat premešamo.
DELOVNI NAMIG Količino sladkorja prilagodite svojemu okusu. Odvisno od tega ali želite osvežujoče kiselkast ali sladek okus.
2. V skledo nalijemo mleko, vodo in olje. Dodamo jajca, sol in premešamo. Med mešanjem tekočine dodamo moko kateri smo primešali pecilni prašek. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo počivati 15 minut.3. Pred peko maso dobro premešamo. Segreto ponev pokapamo z oljem. Odvečno olje odlijemo. Na ponev vlijemo maso in s hitrimi krožnimi gibi razporedimo po celotni ponvi in popečemo na obeh straneh.
4. Palačinke zavijemo v trikotnik, prelijemo z višnjevim nadevom in serviramo.
SERVIRNI NAMIG Poleg lahko servirate še stepeno smetano in kremni vanilijev sladoled. Če se odločite in uporabite oba dodatka priporočam, da je višnjeva omaka nekoliko bolj kiselkastega okusa.
Ni komentarjev
Objavite komentar