Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdove palačinke z višnjami

Okusne, tanke v družbi osvežujoče kiselkaste omake za popoln užitek...
 

Priljubljene, sladke ali slane!

Palačinke so svetovno priljubljena jed, ki se servirajo tako sladke kot slane.

Osnovna sestavina za maso je moka, mleko in jajca. Mleko se lahko delno nadomesti z vodo. Osebno vedno kombiniram mleko in vodo, saj je končni rezultat prožnejša palačinka.

SHRANJEVANJE PALAČINK
Palačinke imate lahko shranjene do 3 dni. Ohlajene in pokrijete s folijo za živila postavite v hladilnik. 
Palačinke lahko tudi zamrznete. Med posamezne palačinke položite kos papirja za peko, nato jih postavite v posodo za shranjevanje in postavite v skrinjo.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓

OSTRA MOKA

AJDOVA MOKA

JAJCE

MLEKO

VODA

OLJE

SOL

PECILNI PRAŠEK

 

NADEV

VIŠNJEV KOMPOT

KRISTALNI SLADKOR

JEDILNI KORUZNI ŠKROB

80g

120 g

2 kom

180 ml

200 ml

20 ml

ščep

čajna žlica

 

 

680 g (en kozarec)

150 g

dve žlici

PODROBNOSTI O RECEPTU ↓

količina

5 OSEB

 

čas priprave - zmes

3 MINUTE

zahtevnostna stopnja

ENOSTAVNO

 

alergeni

GLUTEN, JAJCA, LAKTOZA


1. Višnjev kompot vlijemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in zavremo. Dodamo jedilni koruzni škrob razmešan v nekaj žlicah hladne vode. Kuhamo 4 minute. Večkrat premešamo.

DELOVNI NAMIG Količino sladkorja prilagodite svojemu okusu. Odvisno od tega ali želite osvežujoče kiselkast ali sladek okus.

2. V skledo nalijemo mleko, vodo in olje. Dodamo jajca, sol in premešamo. Med mešanjem tekočine dodamo moko kateri smo primešali pecilni prašek. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo počivati 15 minut.

3. Pred peko maso dobro premešamo. Segreto ponev pokapamo z oljem. Odvečno olje odlijemo. Na ponev vlijemo maso in s hitrimi krožnimi gibi razporedimo po celotni ponvi in popečemo na obeh straneh.

4. Palačinke zavijemo v trikotnik, prelijemo z višnjevim nadevom  in serviramo.

SERVIRNI NAMIG Poleg lahko servirate še stepeno smetano in kremni vanilijev sladoled. Če se odločite in uporabite oba dodatka priporočam, da je višnjeva omaka nekoliko bolj kiselkastega okusa.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo