Hitra in okusna hladna predjed iz priljubljenega sadeža!
Kombinacija sestavin, ki ne potrebuje začimb.
Predvsem v tem prazničnem obdobju ljudje brskamo tudi po receptih iz sklopa hladne predjedi. Kremna predjed z avokadom je popolna ideja za uvod v praznično kosilo ali večerjo.
V domači shrambi tako ni več moč zaslediti raznih dodatkov in ojačevalcev jedi, ki po večini vsebujejo med drugim tudi večje količine soli. Omenjeno situacijo preslikavam tudi v posel. Glede na rezultate in odzive sem na dobri poti. Tako, da v bistvu od vseh možnih pripravkov uporabljam le še temno sojino omako za pravi odtenek jedi. Koncentrat za govejo juho vedno na zalogi, ki pa ga v večini uporabljam za pripravo enolončnic. Občasno se v shrambi da zaslediti le še ostrigina omaka brez glutena, ki je idealna za dvig okusa pri nekaterih jedeh.
Mešanico začimb za solatni preliv uporabil za piko na i. Namreč mešanica vsebuje meni eno najljubših začimb - luštrek.
Kot dodatek priporočam, da servirate kruhov čips. Na trgovski polici izberite svojo najljubšo štručko. Dodaten plus ob serviranju predjedi bo če izberete barvno kot je rdeča ali črna. Štručko narežete na čim tanjše rezine. Nato jih na hitro popečete na vroči ponvi brez dodatka maščobe. Pustite, da se ohladi.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Dodamo feto, smetano za kuhanje in solatne začimbe. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko kremno zmes.
2. Rdečo papriko narežemo na čim manjše kocke. Nato jih primešamo zmesi. Do serviranja shranimo v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar