Osvežujoče za kosilo ali večerjo!
Popolna ideja za brezmesni obrok.
Če nimate začimb za taco jih lahko med drugim nadomestite z začimbami za pečenega piščanca. Paradižnikova salsa je brez pekočih dodatkov. In tudi to lahko dodate...
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Zelenjavo (korenje, koleraba, zelena, peteršilj, čebula, česen) očistimo, narežemo na manjše koščke in stresemo v kozico. Začinimo s poprom, soljo in sladkorjem. Pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 6 minut. Nato zalijemo s konzervo pelatov in vodo (količina - velikost konzerve). Ko zavre kuhamo 22 minut. Kozico odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko tekočino. Jedilni koruzni škrob razmešamo v parih žlicah hladne vode in vlijemo v salso. Kuhamo še 2 minute.
NAMIG uporaba škroba - uporabi se zaradi vezave salse. Namreč če omaka ni dovolj skuhana in dobro zmleta s škrobom preprečite, da tekočina ne odstopi od osnove. Kuhanje omak z mojih izbranih ali podobnih sestavin trajajo tudi dve ali več ur. Takrat pa se ne rabi več škroba, saj poleg okusa pomemben na koncu tudi izgled.
2. Paradižnik očistimo in narežemo na tanke rezine. Sir narežemo na tanke rezine. Liste bazilike operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
3. Na sredino tortilje položimo nekaj rezin sira. Obložimo z rezinami paradižnika in listi bazilike. Začinimo in prekrijemo s par rezinami sira. Z levim in desnim robom tortilje prekrijemo nadev. Nato še s spodnjim in zgornjim. Obrnemo in položimo v porcijski pekač. Prelijemo s paradižnikovo omako. Na vrh položimo rezino sira. Postopek ponovimo, da porabimo pripravljene sestavine.Če nimate porcijskih pekačev, katere uporabite tudi za serviranje lahko tortilja "povštrčke" zložite tudi v klasičen pekač z robom.
4. Pekače postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 5 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar