Hrustljavo kremna sladica za popoln užitek!
Hrustljavo osnovo lahko napolnite s svojo najljubšo kremo.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Mleko in vodo vlijemo v kozico. Dodamo maslo in sol. Zavremo in počakamo, da se maslo raztopi.
2. V vrelo tekočino stresemo moko in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se naredi cmok in odstopi od stranic kozice. Odstavimo. Na dotik pokrijemo s folijo za živila. Pustimo, da se na pol ohladi.3. Kuhanemu testu dodamo jajca. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.4. Na pekač položimo kos papirja za peko. Zmes za profiterole stresemo v vrečko za brizganje. Nato s presledki nabrizgamo testne kupčke, velikosti oreha.
5. Nabrizgane kupčke dobro poškropimo z vodo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 12 minut. Nato temperaturo znižamo na 150 stopinj in sušimo 23 minut. Pečico ugasnemo in počakamo, da se ohladi. Pekač vzamemo s pečice. Hrustljavi oklepi pripravljeni za nadevanje.
Smetano za kuhanje (delež maščobe najmanj 22%) s sladkorjem stepemo do polovice. Dodamo hladno in precejeno turško kavo in tiramisu pripravek. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in zmes zgosti. Na vrečko za brizganje vstavimo nastavek s špico. Kremo stresemo v vrečko in z njo napolnimo hrustljavo osnovo za profiterole. Polnilo vnašamo na spodnjem delu. Na profiterole nanesemo barvo iz spreja.
Ni komentarjev
Objavite komentar