Kremni okus za pogret želodček!
Grahova juha je odlična in okusna ideja pri uvodu v kosilo.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Zamrznjen grah stresemo v kozico. Dodamo očiščeno in na manjše kose narezano zelenjavo. Pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo 5 minut. Večkrat premešamo.
2. Praženo mešanico zalijemo z vodo (toliko, da sega približno štiri centimetre nad zelenjavo). Začinimo. Ko zavre kuhamo 18 minut. Odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Kozico postavimo nazaj na vir toplotne energije. Prilijemo raztopljen škrob v nekaj žlicah hladne vode. Pustimo, da vre še minuto.
Jedilni koruzni škrob (gustin) se uporabi zaradi vezave. Namreč če sestavine niso dovolj zmlete, ni dovolj kuhano in je dodane preveč vode bo ob serviranju tekočina odstopila od osnove. Za zalivanje namesto vode lahko uporabite tudi zelenjavno osnovo. Ko zmeljete in se vam zdi juha pregosta prilijete še nekaj tekočine. Tekočino oz. vodo dodajajte postopoma in ob tem mešajte. Ko servirate lahko v krožnik dodate še čajno žlico kisle smetane.
Ni komentarjev
Objavite komentar