#KvikTip Hitra, okusna in zdrava jed na žlico!
V začetku januarja je zaobljuba "dieta in zdrava hrana" postala že klasika.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Zelenjavo očistimo in narežemo (korenje - kocke; stebelna zelena - rezine; čebula - kocke; peteršilj - kocke; zelena - kocke; koleraba - kocke; por - rezine).
2. Piščančja prsa narežemo na kocke, velikosti kot zelenjavo.
3. V kozico stresemo čebulo, začinimo in pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo piščančja prsa narezana na kocke. Pražimo 5 minut. Večkrat premešamo.
4. Dodamo pripravljeno zelenjavo. Začinimo in pražimo 5 minut. Večkrat premešamo.
5. Praženo mešanico zalijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem soku iz konzerve. Nato dolijemo toliko vode, da sega približno tri centimetre nad ostalimi sestavinami. Dodamo jušno kocko. Ko zavre kuhamo 14 minut.
Približno na sredini kuhanja poizkusite in po potrebi dosolite. Konzervo s paradižnikovimi kockami lahko nadomestite s pelati. Pelate z roko samo zdrobite. Na trgovskih policah je pestra ponudba tako pelatov kot paradižnika. Stopnja kislosti se od proizvajalca do proizvajalca razlikuje. Če se vam zdi obara nekoliko prekisla lahko kislost uravnate s sladkorjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar